Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi votată astăzi în Parlamentul României

md

Partidul Social Democrat a depus în Parlamentul României o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de liberalul Florin Cîțu, intitulată: „România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu“. În cadrul dezbaterilor și a prezentării acestei moțiuni menită să dărâme executivul susținut de o coaliție formată din cele 4 formațiuni politice PNL, USR-Plus, UDMR și grupul minorităților, parlamentarii au avut luări de poziție pro sau contra, în funcție de partidul din care provin.

Printre aceștia s-a aflat și deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian. Acesta a declarat astăzi, în plenul Parlamentului:

În doar o jumătate de an de guvernare, actualul executiv a reușit să atingă “performanțe” inimaginabile în distrugerea acestei țări! Și nu este vorba doar de o ramură, întrucât România este la pământ din toate punctele de vedere! Ceea ce este cel mai grav în momentul de față, este faptul că actuala guvernare nu își asumă nimic și chiar consideră că este bine ce fac, ceea ce înseamnă că vor continua pe aceeași linie de a distruge întru totul această țară din cauza incompetenței de care dau dovada!

De curând, premierul a declarat că este cel mai performant guvern. Cu tristețe și dezamăgire aș dori să îl întreb ce înțelege prin această afirmație gravă, care vine ca o jignire la adresa românilor?! Să înțeleg că pentru prim-ministrul Florin Citu performanța înseamnă: îndatorarea țării cu împrumuturi masive și dobânzi astronomice; ruinarea educației; creșterea șomajului – lăsarea fără locuri de muncă a sute de mii de români; scumpirea traiului de zi cu zi (țin să vă reamintesc că românii nu beneficiază de traiul de afară pentru a putea face față acestor scumpiri!); blocarea pensiilor; scăderea salariilor; concedieri în domeniul public; distrugerea economiei. HoReCA și antreprenorii români nu au primit nici un fel de ajutor. Radierile de societăți au fost în primele 4 luni ale acestui an cu 44% peste cele din aceeași perioadă din 2020.

Dezastru în sănătate (incendii în spitalele din România fără nici o măsură luată de acest Guvern, eșecul campaniei de vaccinare, romanii nu au avut acces la spitale și la tratamente medicale); colapsul agriculturii –niciun ajutor pentru agricultori. Suntem țara care suportă consecințele scumpirilor globale, trăim din importuri  în timp ce producătorii români își plâng de milă și ajung să își vândă produsele la colț de stradă pentru a putea supraviețui  de pe o zi pe alta! Majoritatea producătorilor români sfârșesc prin a arunca toată producția deoarece nu o pot valorifica nici măcar în țara lor! Au anulat sau subfinanțat TOATE programele PSD de ajutor pentru fermieri.

A mai reușit acest Guvern să alunge toată forța de muncă românească. Aveau oportunitatea să elaboreze o strategie pentru românii întorși acasă în perioada pandemiei, dar nu au făcut-o! Dacă acestea sunt performanțele cu care vă mândriți în doar 6 luni de guvernare, îmi este sincer frică de ce ar putea urma! Într-adevăr, ați avut cea mai mare performanță: de a distruge!

Domnule prim-ministru, auziți strigătele de disperare ale românilor și plecați de la guvernare! Lăsați-le o urmă de speranță românilor și plecați acasă! Domnilor colegi parlamentari, va rog să votați astăzi în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu, România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu, spre binele României și al românilor“, a afirmat deputatul cărășean Marius Damian astăzi, în Plenul Parlamentului.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Slalom printre cretini

    Așteptăm, cu sufletul la gură așteptăm trecerea moțiuni. Am luat popcorn, bere la gheață, vuvuzele și suntem cu urechile și ochii cât cepele pe micul din farfurie și pe celălalt mic sau mare după caz, ecran!Baftalo la moțiune mâncațiaș micul cu muștărel!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei