UPDATE: Titus Corlățean și-a dat demisia. Teodor Meleșcanu a fost numit în funcția de ministru de externe!

Corlățean

UPDATE: Teodor Meleșcanu a fost numit în funcția de ministru de externe, decretul de numire fiind deja semnat de președintele Traian Băsescu. 

Premierul Victor Ponta l-a anunțat astăzi pe Teodor Melescanu drept propunerea pentru postul de ministru de Externe în locul demisionarului Titus Corlatean. Meleșcanu, fost sef al SIE plecat pentru a candida la alegerile prezidențiale, a câstigat 1,09% din voturi în primul tur al prezidențialelor. El și-a anunțat sprijinul pentru candidatul Victor Ponta, iar Ponta a anunțat că îl va numi pe Meleșcanu în funcția de consilier prezidențial pentru securitate. Meleșcanu și Ponta au promovat în 2013 o HG care secretizează identitatea foștilor agenți ai SIE, astfel încât a devenit imposibil de aflat dacă Victor Ponta a fost sau nu ofițer acoperit al SIE în timp ce era și procuror, așa cum a spus președintele Traian Băsescu, amintește Hotnews.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ministrul de externe, Titus Corlățean, și-a anunțat demisia. Corlățean a declarat că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

Ca ministru, am obligaţia să asigur, împreună cu echipa MAE, respectarea legalităţii, dar şi prezervarea imaginii şi prestigiului instituţiei MAE. În consecinţă, l-am informat cu puţină vreme în urmă pe primul-ministru şi vă informez şi pe dumneavostră că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe, a declarat Corlăţean.

Titus Corlățean a arătat că nu poate accepta să ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. “Nu pot să accept şi nu accept să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia MAE să fie forţată, obligată să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate“, a subliniat Corlăţean, citat de Mediafax.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării, printre care și Timișoara, au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

Premierul Victor Ponta a precizat că a primit la cabinet demisia lui Corlățean din funcția de ministru al Afacerilor Externe și că va oferi mai multe detalii pe această temă în cursul zilei de astăzi.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei