Maniacii vitezei își fac de cap în Reșița! Șoferi vitezomani sau un alt soi de teroriști?

modelmic

Tot mai des în trafic (re)descoperim șoferi tineri teribiliști care ne pun viețile în pericol, în cel mai sinistru scenariu ce poate deveni brusc o realitate sumbră pentru noi, participanții la trafic dar și pentru pietoni. În cele din urmă e în joc viața noastră! Acești auto-intitulați șoferi, cu mașini modificate și cu foarte multe improvizații făcute prin parcarea din spatele blocului sau prin obscure garaje, ignoră în stradă aproape toate regulile de circulație, (vezi spre ex. foto 200km/h în oraș) bravând cu isprăvile lor pe rețelele de socializare …

Aceste grupuri s-au constituit în așa zise cluburi care nu au niciun statut sau regulă acceptată de legile statului, în vederea desfășurării de activități legale de tip „liniuțe“ sau „drifturi“, în parcările supermarketurilor sau pe bulevardele cu porțiuni drepte de drum și cu muzica „în blană“ (la maximum). Locatarii mai multor cartiere precum Kaufland, Câlnic, Bulevardul Republicii, Bulevardul Muncii din Reșița au declarat pentru Reper 24 că sunt de-a dreptul exasperați, aflându-se la capătul răbdării.

Fiind vorba de o rețea publică – Facebook – ne-am permis și noi să vă arătăm câteva ipostaze din aventurile „șmecherilor“ de cartier, prin fotografii realizate chiar de către ei, din care veți înțelege că treaba e una bine organizată. Mai mult decât atât , am descoperit cu stupoare în mai multe ipostaze un individ care apare chiar cu un pistol, iar un altul cu un AK47 (vezi galerie foto) urmând ca organele de control să facă cercetări și să constate autenticitatea acestora. De apartenența la aceste grupări nu e străină nici Poliția dar și aceasta pare … depășită de situație, ca un Logan luat la „mishto“ la o liniuță de un „Beamve“ M3.

Maniacii vitezei

În urma nenumăratelor sesizări sosite pe adresa redacției, fapt pentru care le mulțumim cetățenilor, dorim să tragem un semnal de alarmă, aceasta ca urmare a faptului că situația ar putea degenera, ar putea scăpa de sub control în viitor, fiind tolerate cu bună știință aceste specimene care terorizează la ore târzii din noapte locuitorii Reșiței dar și în alte intervale orare. Solicităm Poliției Rutiere municipale dar și Poliției Locale să-i monitorizeze atent pe acești indivizi!

Presa are rolul de a informa și de a trage un semnal de alarmă. Nu putem garanta că în spatele motoarelor turate, al liniuțelor și al raliurilor ilegale de pe bulevarde nu se ascund lucruri mai grave, precum droguri, ținând cont de comportamentul violent manifestat în trafic atât ziua, cât mai ales noaptea …

Maniacii vitezei

Cetățenii care ne-au asaltat pe adresa redacției, solicită prin intermediul nostru ajutorul organelor de ordine dar și al cetățenilor municipiului care sunt iritați, deranjați și tracasați de aceste elemente ale societății certate cu ordinea și disciplina. Rugăm pe această cale pe toți cetățenii deranjați de maniacii vitezei din Reșița să depună reclamații la poliția municipală și locală ori de câte ori cazul o impune.

Avem lege, s-o aplicăm!

Le reamintim „domnilor“ care suferă de beția vitezei câteva paragrafe pe care legiuitorul le are rezervate special pentru ei (în condiția în care legea nu e pusă la tocmeală):

Organizarea sau participarea la concursuri neautorizate, precum și blocarea cu intenție a drumului public cu obiecte sau vehicule ori de către una ori mai multe persoane, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranța circulației ori se aduce atingere dreptului la libera circulație a celorlalți participanți la trafic, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Maniacii vitezei

Să mai surprindem pentru aceeași și ce le rezervă Legea 61/1991:

Legea 61/1991, publicată în Monitorul Oficial nr.196/27 septembrie, 1991 (fragmente): Pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
Articol 1. Pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială.

Articol 2. Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

 1. săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice;
 2. constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială, precum și actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială;[…]

Nu vă jucați cu viața și cu perspectivele pe care vi le oferă tinerețea. Lăsați cursele stradale pentru sportul cu motor care îndeplinește cadrul legal desfășurării acestui tip de sport.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650601625419″]

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

41 Comentarii

 1. Crai Nou

  Politia nu face nimic in legătura cu aceste curse ilegale, ba mai arată ca nici nu pune legea in aplicare. Luați-le carnetele si continuați cu pușcăria dacă nu se liniștesc acești derbedei. Vrei concurs, du-te la curse, amigo!

 2. Vlad

  Duceti-va tare, nu va convin liniutele luativa doape de urechi si dormiti drq, daca nu sunteti in stare sa aranjati curse legale in resita asta atunci vedetiva de treaba cand alti o fac, pace!

  1. resitean

   Du-te tu “amice” vlad(cu v mic) si -i spune-i lui tatal tau sa-ti construiasca tie si celor de teapa astor huligani o pista speciala si lasati muritorii(soferi) de rand sa circule normal pe strazile facute pt. oameni NORMALI! OK?

  2. NoSpeedLimit

   Hahh .. Is tari oamenii gen ” vai doamne depune marturie” ..in loc sa arunce o geana in jur..sa vada cati bani se fura cat timp noi ne distram cu masinile..
   Cei drept ei is corecti dar si COMUNISTi ! ..sa se duca in plm pe fiecare sector sa faca plangere ca tot niste sclavi care se supun regulilor care ii tin sub papuc vor ramane .

 3. MkIV

  Asa bravo resita mergi și depune plângere împotriva unor simpli oameni și tine în funcțiile publice toți milogii care au distrus și ruinat orașul asa. Sa va fie rușine dacă te deranjează cei ce fac liniuțe și drepturi și nu ala de îți ia mâncarea de la gura și te sclaveste pentru un salariu de mizerie. De asta suntem asa mediocri și penibili, INAPOIATILOR treziți-vă la realitate

  1. MkIV

   Asa bravo resita mergi și depune plângere împotriva unor simpli oameni și tine în funcțiile publice toți milogii care au distrus și ruinat orașul asa. Sa va fie rușine dacă te deranjează cei ce fac liniuțe și drifturi și nu ala de îți ia mâncarea de la gura și te sclaveste pentru un salariu de mizerie. De asta suntem asa mediocri și penibili, INAPOIATILOR treziți-vă la realitate

 4. Madalin

  Domnule reporter de la reper24. Sa nu uitam totusi ca nu suntem intr-un film de genul, e Resita. Din cate citesc acolo exists si un m3, glumesti cred. Incearca sa spui adevarul, stiu ca aata e munca voastra, mai e un pic pana la primavara sa puteti inflorii, rabdare.

 5. Alex

  Domnu’ reporter, ai pus poze luate de pe facebook cum sta unul pe geam in parcare si altul cu un “ak47″ care defapt este din plastic si ai facut un reportaj … FELICITARI … meriti tot zgomotul din strada ;)

  1. Gabriel

   Prietene, Facebook-ul este un spatiu public, in primul rand (si poti fi tras la raspundere pentru ce postezi acolo)!
   Doi, din ce vad eu in articol nu scrie nimic ca acel “AK47″ sau “AKM” cum mai vazut prin comentarii, ar fi real sau nu (daca vrei iti citez din articol)

   Altceva nu stii decat sa dai comentarii fara rost si de prost gust ?!
   Sa nu uitam ca tot ce fac acesti “pustani” pana la urma … ESTE ILEGAL . PUNCT ! (inclusiv dumneata daca esti unul dintre ei !)

  1. Gabriel

   Facebook este considerat spaţiu public şi nu privat, şi de aceea o persoană poate fi trasă la răspundere, fie penală, fie civilă, pentru afirmaţiile publicate acolo.

   Concret, Curtea Supremă a decis că profilul personal creat pe pagina de socializare, indiferent dacă este accesibil unui număr restrâns de persoane, constituie spaţiu public, şi nu privat.

   INFORMEAZA-TE !

 6. KOX

  voi din cate vad aveti ce aveti cu Honda…sigur cine a facut acest articol e foarte prost informat. Acea Honda despre care vorbiti poate a iesit cu motorul original de serie. In plus atata timp cat autoritatile nu ofera posibilitate de curse legale…de exemplu ar putea sa ii ajute sa faca o echipa de Rally ar putea scoate Romania in evidenta pentru ca sunt o gramada de soferi nascuti foarte buni.

 7. GicaAreMasinaMica

  Armele alea se vand la vanatoru si pescaru si sunt nonletale(airsoft) este un sport … nu ma astept sa stiti asa ceva de politie ca se care orb de beti nu ziceti nimic …

 8. Cristian

  NU STIU CE POZITIE VA LUA POLITIA LOCALA SI CEI DE LA CIRCULATIE???????????????????
  DUPA MINUNILE CARE LE FAC NOAPTEA, VAD CA AU TUPEU SA RIPOSTEZE, SA POSTEZE FOTO SI FILMULETE PE DIVERSE RETELE SI NU CRED CA ESTE NORMAL, INTR-O TARA IN CARE AUTORITATILE ISI FAC TREABA NU SE INTAMPLA ASA CEVA.
  AM AJUNS SA NE FIE FRICA SI ZIUA DE FELUL IN CARE SE CIRCULA (VEZI AICI SI MASINILE CU NR DE BG CARE NU AU NICI UN FEL DE RESTRICTII), AVEM TOTI COPII CARE SE AFLA INTR-UN PERICOL PERMANENT DUPA CE IES PE USA CASEI.
  DOMNILOR POLITISTI, VA RUGAM SA VA FACETI TREABA!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DOAR AVETI SI VOI COPII!

  1. laurentiu

   Vezi ca in state lumea iese la curse cu sutele. Si daca nici acolo nu isi face politia treaba……..invatati sa acceptati o cultura, o pasiune a unor oameni normali la fel ca si voi. te asigur ca niste adevarati pasionati tot timpul vor gasi echilibrul intre adrenalina si siguranta. P.s. mai scoateti capul din televizoare, indoctrinatilor si vedeti ce va omoara cu adevarat, nu cursele !

 9. adam

  PRIMA VINA E A AUTORITATILOR, POLITICA DIN ULTIMII 20 DE ANI LA NIVEL CENTRAL.
  INVESTITII IN INVATAMANT NU, ATUNCI NICI CULTURA, IN SANATATE INVESTITII MICI, BOLNAVI F MULTI SAMD…………………………………
  DAC NU AU UN MEDIU SANATOS IN CARE TRAIESC, CULTURA NICI ATAT, NU STIU IN CE PROCENT SUNT ACESTI SOFERI VINOVATI, PROBABIL 20/30 %.
  DECI DOMNILOR POLITICIENI SI POLITISTI TREBUIE SCHIMBAT CEVA LA TEMELIE.

 10. Padurean Mircea

  Din pacate, in anii anteriori, la Resita, pe langa traditionala etapa de viteza in coasta se mai organizau cel putin 3 etape ale Campionatului Judetean, in care erau admise orice tip de automobile. Sunt sigur ca readucerea acestor competitii pe Valea Domanului ar mai potoli setea de adrenalina a celor care doresc sa mearga cu masina in viteza, dar nu in traficul de zi cu zi.

 11. Florin

  Salut. Am citit articolul si am urmatoarele pareri:

  Cei care fac curse ilegale sa se gandeasca de 10 ori inainte de a circula cu viteza, fierul e fier si poate te intorci acasa impachetat.
  Poate omori un om nevinovat, gandestete inainte de a calca pedala.
  Te asteapta cei dragi acasa.

  Curse legale se organizeaza in timis, Caras-severin si alte judete, regionale unde se accepta masini fara rollbar si centuri speciale, insa nici ei nu se intereseaza probabil.

  un singur lucru va mai spun, inainte de a CALCA pedala la maxim, GANDESTETE CA CINEVA TE ASTEAPTA ACASA

 12. Frustrarea e mare

  Dar frustrati mai sunteti ma….iar domnul autor,daca tot faci o stire,macar fa-o cum trebuie…unu la mana nu e “AK-47″…e “AKM”…si doi la mana,e de airsoft,asa ca,get youre shit right inainte de a face un articol?…Asa,alta chestie…unde ai vazut tu domne “bemwe m3″in resita,ca un m3 e mai rar decat un animal pe cale de disparitie:)))…iar cu partea asta,citez “Nu putem garanta că în spatele motoarelor turate, al liniuțelor și al raliurilor ilegale de pe bulevarde nu se ascund lucruri mai grave, precum droguri, ținând cont de comportamentul violent manifestat în trafic atât ziua, cât mai ales noaptea” chiar ati mers mult mai departe….eu inteleg,sa faci o stire e una,dar sa infloresti si sa faci din tantar armasar e altceva…macar spuneti adevarul..dar deh doar sunteti reporteri,asa fac toti nenorocitii astia de reporteri de la stiri si altele pentru rating….daca tot sunteti asa bine informati ia cautati cate accidente si pietoni calcati avem noi la activ(hai ca accidente poate o mai fi vreunu..da pieton calcat garantez ca e 0) si cate au nenorocitii care se urca la volan rupti de beti cand pleaca vineri si sambata de la bamboo….si acuma go on si stergeti-mi comenturl,ca sa demonstrati inca o data cat de frustrati sunteti :D

 13. Cătălin Hogea

  Veniți si pe Calea Caransebesului sa va dau numerele celor ce ne terorizează cu scârțâitul de roti, cu liniuțe ilegale, cu muzica data la maxim, drifturi între blocurile din Catanga

  1. MkIV

   :)))))) mare e frustrarea la dumneata…. În loc sa îți vezi de treburile dumitale ai ajuns sa stai sa colecționeze numerele mașinilor care dau drifturi și liniuțe…. Asta da viata ca a dumneata mulți și-ar dori. Adevărat de la o vârstă nu prea mai ai ce facă. Și tre sa devii un fel de PRO TV al cartierului.

 14. Biro Alexandru Sorin

  In loc sa scrieti rahaturi publicului larg, scrieti mai bine administratiei locale sau judetene sa nu mai arunce banii pe toate prostiile si sa construiasca o pista de curse cu plata. Garantez eficienta initiativei si toata lumea va fi multumita.

  Cu respect, un sofer Lugojean

 15. meh

  Un articol foarte slab si evident foarte subiectiv. Pacat, ar fi putut fi un articol mai bun, pacat.
  Opinea mea este ca nu ne place sa convetuim unii cu altii, si de accea cautam sa sacrificam “oile negre”.
  Ce kkt de articol este acesta cu poze luate de fb? Mai puteti?

 16. nuaiceface

  Sa ziceti mersi ca nu sunteti in state ca la ce motoare au aia nu mai dormeati noaptea. Si nu va mai cacati pe voi ca cei pasionati de auto fac cele.mai putine accidente. Subliniez pasionatii auto! Ca e un derbedeu inconstient care isi dempnstreaza barbatia la bordul masinii de 20000 euro luata de tacsu prin oras, e altceva. Ala nu e pasionat. Nu faceti confuzii. Sunt mai periculoase femeile la volan decat racerii

 17. mihai

  Cine e ma reporteru lu peste prajit asta? Un alt cersetor anonim care face stiri eronate doar sa castige o leafa ce cacat. Doar asta papa cu lingurita. Cauta ba baiatule o stire de interes nu sa aduci jigniri si acuze eronate la adresa unor tineri xa e posibil sa platesti foarte scump, in lei nu te gandi la alt gen de amenintari. Cea ce faci tu se numeste nesimtire sa ne furi pozele de pe frofilul de facebook care se presupune a fi privat si sa le postezi pe site-ul vostru de rahat cersind vizualizari si comentarii pentru a castiga o paine mucegaita. Daca tot vrei sa ajuti orasul iate de cei care te fura de cei care fac delapidarii sau acolo iti e frica sa te bagi ca poate te mangaie pe cap vreun mertan. Jigodie si derbedeu si drogat ce esti. Folosind exact cuvintele tale…….

  1. Gabriel

   Prietene , invata sa scrii corect intai si intai…. si doi la mana la fel cum am spus si la celelalte comentarii ale voastre de ra*at ” Facebook este considerat spaţiu public şi nu privat, şi de aceea o persoană poate fi trasă la răspundere, fie penală, fie civilă, pentru afirmaţiile publicate acolo ”

   RESPECTATI LEGEA ! CE FACETI VOI NU E LEGAL ! reveniti-va naibi odata din sevrajul asta

 18. MkIV

  Din ce în ce mai penibila, mediocra și retardata lumea, nu vad dc ar fi treaba unui om ce face altu, sau ce fac alții. Ori din invidie, sau frustrare… Ori din prea multa prostie și filme,știri și alte rahaturi de pe la TV. Fiecare ar trebui sa își vadă de treaba lui.

  1. Gabriel

   MkIV tu realizezi ce spui ?? gandesti putin inainte scrii ceva ? CITEZ: “nu vad dc ar fi treaba unui om ce face altu” – pentru ca traim intr-o lume civilizata , pentru ca nu traiesti singur intr-o padure si primul vecin ti-e la 20 de km distanta, pentru ca poti fi tras la raspundere pentru ceea ce faci.
   Este exact ca si cum ai spune: “eu ma duc sa jefuiesc o banca, ce-i pasa vecinului ce fac eu” , logic vecinului nu ii pasa dar este o lege care trebuie respectata, altfel ne-am intoarce naibii in evul mediu unde am da in cap oricui pentru a face orice…. DE ASTA ! daca vrei sa faci ceea ce vrei si sa nu te traga nimeni la raspundere pentru ceea ce faci, muta-te pe o insula de unul singur si te asigur ca nimeni nu va avea treaba cu tine atata timp cat nu parasesti insula ! poate o sa te salveze cineva daca strigi “SUNT TAMPIT, SCOATE-MA DE AICI !” =))

  2. MkIV

   Poate o sa ți se termine și ție filmele din cap. Suntem singura tara unde vecinul tău are treaba cu tine și baga ochiul pe vizor când urci scările, sau trage perdeaua și se uite după tine când ieși din scara. Dc sa ma tragă pe mine la răspundere un oarecare? Sa ma tragă ala care e pus în funcție.

 19. MkIV

  Și încă o chestie domnule reporter sa știi și dumneata ca voi participanții la trafic și acești creștini care ii numești dumneata pietoni sunt de 100 de ori mai prosti decât cei pe care ii numești dumneata maniaci. Dacă ești destul de bine informat dar vad ca lafel de eronat explicami di mie de câte ori participantul tău în trafic sa nimerit sa fie vreun dobitoc de cel puțin 50-60 de ani și sa trebuiască sa îl eviți ca nu sa asigurat când a schimbat sensul de mers sau nu a semnalizat sau de câte ori tia sărat în fata pe trecere vreo baba sau vreun borac prost pe care părinții în loc sa îl educe stau pe net, Facebook sau îți citesc dumitale articolu? asta e pericol domnule nu ala care face drifturi sau liniuțe,pe asta îl numești șofer nu pe toți țăranii sau creștinii din resita asta care și-au luat carnetele pe brânză și au ajuns sa ia cu asalt iarba din intersecția de la intim în loc sa meargă pe drum, penibili care se înfig în stâlpii morți de beți, asta e pericol domnule reporter.

 20. baba

  Ce cacat e aasta? un articol de doi lei, umflat cu rahat la maxim….
  Vai de “maniacii vitezei” si de articolul asta!!
  Numai incet, sa nu va plezneasca tabla ;)

 21. bmw

  Domnule reporter sa nu uitam ca si tu ai facut liniute si drift deci , hotul striga hotul iar cei care te.au angajat nu.si dau seama ca tu nu ai nici o treaba cu meseria pe care o profesezi ….
  Ps nici o poza facuta de tine…… De ce?????? Nu apuci sa ne vezi oricum
  Lasa oameni sa creada ce vad nu ce i ”informezi” uh iar treaba cu interlopi cred ca ai gresit curtea

 22. Gabriel

  Din ce am citit aici , majoritatea comentariilor sunt facute exact de cei care participa la aceste curse ! Intai de toate ganditi-va ca ce faceti voi nu e LEGAL ! Inteleg pasiunea pentru automobile si tuning, iar daca vreti sa faceti acest lucru este si o alta cale, LEGALA ! Inregistrati-va un grup de automobilism (LEGAL), faceti demersurile necesare pentru o organizare legala si supravegheata si o sa vedeti ca nu o sa mai dea nimeni in voi cu noroi !
  REPET … IN ACEST MOMENT INCALCATI LEGEA DOMNILOR SOFERI , SI SUNETI PASIBILI DE AMENDA + PERMIS SUSPENDAT (sau anulat).

  Un alt aspect ar fi legat de cel al pozelor de pe Facebook care dupa cum am mai spus , oricine le poate lua .. degeaba incepeti toti sa plangeti pe la colturi ca vi s-au furat pozele si le-a folosit nu stiu cine … atata timp cat voi le postati pe un spatiu public ( si facebook-ul este un spatiu public ), nu puteti comenta absolut nimic ! pana si in regulile facebook este stipulat acest lucru, dar fac pariu ca nu a citit nici unul din voi !

  Prin tot ceea ce spuneti si faceti nu demonstrati nimic altceva decat ca sunteti frustrati de ceea ce s-a scris in acest articol, care pana la urma este adevarat in sensul ca ce faceti voi in momentul actual NU ESTE LEGAL !

 23. Anonim

  Mai bine sa stiu ca imi rup masina la cruse ilegale decat prin cine stie ce groapa . Asa ca mai intai creati un spatiu special amenajat pentru acest sport

 24. Tudor

  In primul rand , postati ca sunteti terorizati , da , de mass-media , da valori gresite , in ultimul timp vad doar hiene razand privind doar numarul de accesari , le dai oamenilor valori false doar sa ai ce pune pe masa , o sa ajungi sa schimbi mentalitati , iar precizand cuvantul “drog” , singurul drog este mass-media de proasta calitate, tineti oamenii in fata monitorului sa nu se gandeasca la problemele lor ! In al doilea rand , va dati cu partidele pentru a fi la putere , “iti lingi in cur şefu’ ca s-ajungi un sef mai mic” , o alta mizerie care roade tara , oamenii care fura acest stat nu sunt pusi la zid de presa , normal intervine partidul ! Daca vroiai sa faci ceva frumos , de ce nu ai luat legatura cu respectivul “terorist”?

  P.S : De ce nu ai facut reportaj de oamenii neajutorati , poate cei de sus se gandeau si la ei !

 25. giu26

  Mașini de 15 ani slabe și fără cai, și articol slab. Fac zgomot nu curse. Lăsați oamenii sa se distreze nu mai faceți articole de 2 bani

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei