De Dragobete, elevii reșițeni au împărțit iubire în orașul cu poeți! Versurile scriitorilor locali au ajuns pe buzele tuturor!

modelmic

Elevii de la Colegiul Național Mircea Eliade, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Paul Iorgovici din Reșița au împărțit astăzi iubire românească, îmbrăcată în straie locale, în versuri și simțiri ale poeților reșițeni.

Evenimentul de astăzi face parte dintr-un proiect mult mai amplu, printr-un parteneriat care durează de mai bine de trei ani. Liceenii au ales să se exprime românește, în defavoarea sărbătorilor de dragoste importate din țări străine. Astfel, și-au pus imaginația la contribuție și au creat, cu ocazia zilei de Dragobete, o serie de semne de carte inedite.

O inițiativă care a reușit să împace și sărbătoarea dragostei, dar și iubirea pentru carte. Ba mai mult, semnele de carte au fost frumos împodobite cu versuri unul și unul, scrise de poeții reșițeni.

Micuțele simboluri reprezentative pentru Dragobete au fost împărțite reșițenilor din Centrul Civic.

„Anul acesta am continuat parteneriatul cu Colegiul Național Mircea Eliade Reșița și ne-am propus să promovăm poezia de dragoste a poeților reșițeni, pentru că trăim în Reșița, oraș supranumit și orașul cu poeți. Am pregătit o expoziție ce cuprinde volume semnate de poeți reșițeni dar am pregătit și o expoziție dedicată tradițiilor populare de Dragobete, iar elevii au selectat versuri de dragoste ilustrându-le pe semne de carte. Acestea au fost împărțite în Centrul Civic din dorința de a promova poeții locali și creațiile acestora”,  a explicat Clara Constantin, managerul Bibliotecii Paul Iorgovici din Reșița.

În rolul de mesageri ai lui Dragobete, elevii de la Colegiul Național Mircea Eliade s-au implicat în totalitate pentru a promova dragostea și tradițiile românești, dar și poezia reșițeană.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650946711006″]

„A fost un proiect interesant, mai ales că este ziua de Dragobete, o tradiție românească, a dragostei. Am ales să facem astfel de activități de Dragobete pentru că este ceva tipic românesc”, a explicat una dintre elevele implicate în proiect.

„Sunt obișnuit să citesc poezii pentru că sunt la profilul de filologie și mă regăsesc în acest fel de lectură. Dragobete este mai apropiat de sufletul meu pentru că este o sărbătoare tradițională, românească”, a menționat un alt elev al Colegiului Național Mircea Eliade.

Premergător acestui eveniment a fost pregătită și o expoziție de carte ce cuprinde volume de dragoste semnate de poeți bănățeni, iar elevii au consultat bibliografia pusă la dispoziție de către bibliotecă, de unde au selectat acele versuri de dragoste care au fost mai aproape sufletului lor.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei