O legendă a Metalului Reşiţa, Nicolae Georgevici, trece prin momente grele

nicolae-georgevici

O legendă a Metalului Reşiţa, Nicolae Georgevici, trece prin momente grele

Nicolae Georgevici, fundaşul legendar din anii 70 al Metalului Reşiţa a suferit un atac vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa. Veştile bune sunt că Georgevici este stabil, poate vorbi, însă nu poate mişca mâna stângă şi piciorul de pe aceea;I parte, conform datelor oferite de medici.

Fostul său coleg, Dan Ologeanu, a fost extrem de emoţionat la auzul veştii legate de starea gravă de sănătate traversată de coechipierul său de acum 4 decenii şi ne-a sunat la redacţie pentru a-i transmite public lui Nicolae Georgevici mesajul său de susţinere.

Ologeanu, rememorează: ,,Acest om a făcut mult pentru mine. Să vă spun o treabă. La un moment dat se punea problema ca Georgevici să aibe înlocuitor pe postul său. Atunci “sârbul” a transmis celor din conducere că un înlocuitor poate fi doar Dan Ologeanu. Acelaşi Nicolae Georgevici a completat, în acelaşi context: Ologeanu va fi mai bun ca mine” îşi aminteşte despre altruismul lui Georgevici, Dan Ologeanu. ,,MULTĂ SĂNĂTATE ÎI DORESC acestui om deosebit şi sper să se facă bine!’’ – a încheiat profund emoţionat Ologeanu discuţia cu noi.

Şi ceilalţi foşti colegi de echipă, Hergane de la Timişoara, Florea, Atodiresei, Ilieş, Doja de la Reşiţa, îl susţin şi îi transmit mesaje de încurajare.

La actualul club din Valea Domanului, Nicolae Georgevici, fostul coleg de linie de apărare cu Hergane şi regretatul Kiss pregăteşte o grupă de copii  cărora le predă din tainele jocului său şi ale celorlalţi coechiperi care au scris legenda adevăratului Metalul Reşiţa.  Nea Georgevici, aşa cum îl ştim majoritatea celor care eram nişte bieţi puşti la ora la care acest fotbalist scria istorie în iarbă, este cel mai longeviv antrenor din Valea Domanului, la copii si juniori. Au trecut prin mâinile lui sute de copii care l-au tratat şi l-au simţit în preajma lor mereu ca pe un părinte.

Îi dorim domnului Nicolae Georgevici, însănătoşire grabnică şi revenirea alături de mişcarea fotbalistică reşiţeană, care i-a adus consacrarea!

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

13 Comentarii

 1. Patruica Dan

  Si noi iti dorim multa sanatate,sa te faci repede bine si sa te intorci langa copiii de pe Valea Domanului. Fam.Patruica

  1. voinescu cristian

   DA, sanatate multa si revenire grabnica. Din pacate este o generatie care uite pier in jurul varstei de 60 de ani (plus – minus) sau sunt grav bolnavi. Nimic nu vine din spate si ne indreptam spre a traii doar din amintiri. Daca nimeni nu intelege ca trebuie facut ceva o sa avem SPORT REMEMBER sau memoriale. Valea Domanului este cunoscuta prin acesti oameni care au trait si au mancat fotbal.

 2. LuxPhotoFuchs

  In fotografia facuta de mine cu 40 de ani in urma se poate vedea, in fundal, cine altul, decat prietenul si coechipierul lui George, cel care a sarit printre primii sa-i ureze sanatate, Dan Ologeanu!

 3. Dobre Lucian

  Buna!Sunt Lucian Dobre!Sunt un produs 100% marca Georgevici!Am fost la dansul la spital,dar doresc sa-i transmit si prin intermediul dumneavoastra insanatosire grabnica si multa sanatate!Asemenea OAMENI,ca dansul,sunt foarte rari!Multa putere domnule”MINISTRU AL APARARII”Cu multa stima L.Dobre!

 4. robotin sorin

  Ma numesc Robotin Sorin si la fel ca si Lucian Dobre sunt un produs marca Nicolae Georgevici.Vreau sa va spun ca este cel mai bun pedagog pe care eu l-am intalnit in viata,mi-a marcat copilaria si viata,educandu-ma si formandu-ma ca sportiv si om,ii multumesc din suflet si ii doresc sa fie la fel de puternic cum il stiu,sanatate multa”Elefantul”

 5. Gigi Despa

  Cu toata sinceritatea si din tot sufletul ,ii urez lui NEA GEORGE sanatate maxima si sa se faca bine cat mai repede,ca sa se intoarca ”IN IARBA”” la ”COPII” lui.

 6. grupa 2003 - 2004

  Nea George noi copii iti dorim sanatate multa si sa te faci bine si vrem ca la urmatorul turneu sa spunem TATAL NOSTRU impreuna.
  Doamne ajuta si sa ne vezi si pe noi mari sportivi cum ai fost dumneata.

 7. grupa 2003 - 2004 Metalul Resita

  Nea George ,noi copii iti dorim multa sanatate si sa te faci bine, iar la urmatorul turneu sa spunem TATAL NOSTRU impreuna.
  Noi te iubim si te asteptam. Sa ajungem si noi mari sportivi cum ai fost dumneata.

 8. cornel

  Multa sanatate Sirbule!Resita are nevoie de tineSa dea Dumnezeu sa te vad iar pe strada sa zimbesti numai tu cum stiiInsanatosire grabnica!

 9. Michaela Georgewitsch

  Hallo vechiul meu prieten….iti doresc multa putere sa invingi acest Moment greu din viata ta….si sa traiesti Multi ani fericiti alaturi de familia si prieteni tai…cu toate ca nu te-am vazut peste 35 ani ..pot sa-ti spun ca nu te-am uitat si tot barbat bine ai ramas….Michaela Georgewitsch ( fosta Gheorgevici)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei