Ioan Popa: „Noi nu suntem un chioșc. Suntem Primăria Reșița. Suntem obligați moral să intervenim”!

modelmic

Primăria și Consiliul Local Reșița au obligația morală de a interveni și de a-și asuma reabilitarea sau în ultimă instanță demolarea unor construcții cum este funicularul de calcar, este de părere primarul municipiului Reșița, Ioan Popa. Edilul și-a prezentat punctul de vedere în fața consilierilor locali în ultima ședință ordinară, atunci când pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind achiziționarea respectivului obiectiv de la omul de afaceri Costel Ciobanu. Și a fost destul de elocvent pentru a-i convinge pe aleșii locali să lase la o parte orice obiecții ar fi avut și să voteze cumpărarea funicularului de către administrația locală.

Asta facem de 10 ani, stăm și așteptăm ca Costel Ciobanu să facă ceva cu funicularul. Eu vă spun ce ar putea să facă el, ar putea să vină să solicite demolarea lui și nefiind un monument istoric de clasa A sau B, nu pot să mă opun să demoleze o proprietate privată.

Poate să îmi ceară asta. Dacă facem un exercițiu de imaginație, nici nu are alte variante și atunci ne trezim că demolăm un obiectiv care de fapt poate să se creeze într-o ancoră pentru orașul acesta. Și cum am spus, noi nu suntem un chioșc. Noi suntem Primăria Reșița. Noi suntem Consiliul Local Reșița și suntem obligați moral să intervenim pe astfel de obiective”, a precizat Ioan Popa.

Edilul a atras atenția că din momentul în care funicularul a devenit nefuncțional sute de copii și-au pus viața în pericol mergând pe plasa de protecție a acestuia, care în timp s-a degradat și nu se știe când aceasta poate ceda și se produce o nenorocire. Grijă de care se pare că omul de afaceri reșițean a scăpat, acum că funicularul va trece în proprietatea orașului. Primarul Ioan Popa a reușit deci acolo unde predecesorul său a eșuat, să achiziționeze funicularul. Iar acum reșițenii așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă, după acest prim pas, edilul va avea succes și pe mai departe, în atragerea de fonduri pentru transformarea obiectivului și ducerea la îndeplinire a unui proiect, care așa cum asigura Popa, va pune Reșița pe harta Europei.

Citește și OFICIAL! Primăria Reșița achiziționează funicularul de calcar! „Și dacă îl tăiem și îl aruncăm la fier vechi, tot vom fi în câștig”!

Citește și Popa vrea promenadă și restaurante pe funicular, în cadrul unui proiect unic în Europa! Consilierii locali amână cumpărarea construcției și cer mai multe detalii!

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. adire

  AIURELI, CU ACEST ASA ZIS OBIECTIV. CE II TREBUIE RESITEI ACEASTA GRAMADA DE FIER VECHI. CE PUTEA FACE OMUL DE AFACERI CU EL, ERA TREABA LUI. PRIMARIA, II PUTEA FACE ZILE FRIPTE OBLIGINDU L ,PE EL SAU CSR UL, SA IA TOATE MASURILE DE PROTECTIE IMPOTRIVA PRODUCERII ACCIDENTELOR. DE CE NU A FACUT ASTA? RESTUL ESTE O AFACERE, A DLUI PRIMAR, ATIT.

 2. Rică , acel Rică

  Eu cred ca de data asta are dreptate Taietelu’. Bine ar fi daca ar analiza cu atentie posibilitatea punerii in valoare a funicularului si ce ar aduce orasului . Rezultatele acestei analize ar trebui prezentate cetățenilor cu plusuri si minusuri deoarece toate poveștile lui sunt in general fara o finalitate certa pentru comunitate ( ce aduce? Cat aduce ? Cifre certe , oportunitate etc ) si asta genereaza nesiguranta si automat respingerea ideilor. Faptul ca a facut drumul pana in Poiana Golului este de asemenea un lucru bun deoarece deschide posibilitatea dezvoltării acelei zone intr-o directie care ar plăcea resitenilor , acest lucru legat cu un proiect curajos in ceea ce priveste funicularul ….. chiar ar putea pune Resita pe harta Europei si nu oricum ,plus ca ar deschide calea mult mai multor investitii . Eu zic ca e un proiect pe care toti ar trebui sa-l susținem , fie ca ne place sau nu acest personaj .
  PS Asta in conditiile in care nu ne trezim ca administrează toata afacerea vreo firma prietena si orasul mai primeste ….. Ca si asa am auzit ca il aduce pe prietenul lui scandalagiu la Resita . Deci Taietelule , vrei liniste …. fa-o pe bune

 3. zero

  „Dacă facem un exercițiu de imaginație … noi nu suntem un chioșc … Noi suntem Primăria Reșița. Noi suntem Consiliul Local…”, a precizat Ioan Popa.
  Două chioşcuri ?!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei