„Împărțirea banilor s-a făcut după alte criterii, nu după necesități“ – Petru Bardac, Mehadia

a

Dacă la prima împărțire a bugetului Consiliului Județean Caraș-Severin către UAT-uri, primarii au fost mulțumiți dar nu satisfăcuți, la a doua distribuire nemulțumirile în rândul celor de altă culoare politică decât cea a majorității Consiliului Județean au explodat. „Ne aduc în sapă de lemn“; „Îmi vine să las cheile de la Primărie și să plec“; „Nu e deloc corect pentru cetățenii din comună, pentru că dintre ei sunt și cei care au votat PNL“ sunt doar câteva dintre declarațiile primarilor PSD din județ.

Într-o astfel de situație se află și comuna Mehadia, care a pierdut la re-împărțirea bugetului, aproape jumătate din cât ar fi avut inițial. Petru Bardac, primarul comunei, explică pentru Reper 24:

Sunt nemulțumit de faptul că am fost văduviți și nu a fost avută în vedere o anumită formulă de împărțire a banilor și altele au fost criteriile după care s-a stabilit împărțirea banilor. Comuna Mehadia a pierdut peste 60 de mii de lei și are de suferit din această cauză. Poate că nu sunt bani mulți pentru unii, dar pentru noi înseamnă destul de mult.  Nu poți face cine știe ce proiecte, dar poți să faci un loc de joacă, sau poți asigura niște cofinanțări la proiectele pe care intenționezi să le depui. Și așa sunt puțini; dacă și din puținul ăsta mai tai, vă dați seama că nu pot să ne mulțumească pe niciunul dintre primarii care am fost „reanalizați“ în alocarea bugetară.

Din păcate, s-a ținut seama doar de criterii politice, nu de nevoile localităților, pentru că dacă mă uit pe împărțeală, văd că Mehadia este în partea inferioară a clasamentului privind alocările bugetare, dar după numărul de locuitori, după suprafață, nevoile noastre, suntem net în fruntea clasamentului. Suntem a doua comună ca număr de locuitori, iar asta nu s-a reflectat în împărțeala bugetară. Banii ăștia nu se dau edilului care face parte dintr-o anumită formațiune politică, banii aceștia ar trebui să se îndrepte către cetățeni, pentru că pe ei nu-i putem împărți în diverse culori politice. Ei toți au aceleași nevoi: de apă, de canalizare, de infrastructură, de dezvoltare…“, a afirmat Petru Bardac.

Primarul comunei Mehadia a mai precizat că deși a candidat sub sigla unei formațiuni politice, nu se consideră un om politic și nici nu face politică. Dorința sa este de a face administrație și de a fi ajutat să facă administrație bună pentru cetățenii localității care l-au ales, indiferent de opțiunile politice ale acestora.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei