„Gazul metan e tot mai aproape de locuitorii comunei Brebu“, afirmă primarul Ion Țicheriu

 

brebu

Dorința locuitorilor comunei Brebu din Caraș-Severin în ceea ce privește alimentarea cu gaz metan e clară. Au exprimat-o de mai multe ori, iar dovada este că această promisiune electorală a actualului edil Ion Țicheriu, este foarte aproape de a deveni realitate. Pentru că în comună nu există suficienți locuitori care să permită atragerea unei finanțări pentru acest proiect, edilul s-a asociat cu omologul său din Păltiniș, Ioan Popovici. În acest parteneriat, cei doi primari speră să atragă repede banii necesari pentru introducerea gazului metan în cele două comune.

Am obținut săptămâna aceasta certificatul de urbanism de la Consiliul Județean pentru comuna Brebu și odată cu mine l-a primit și primarul din Păltiniș. După acest pas, trecem la documentația pentru obținerea avizelor și în cel mult o lună, o lună și jumătate vom putea să depunem proiectul la Guvernul României pentru obținerea finanțării. Din păcate, pentru că suntem două comune diferite, chiar dacă avem un proiect comun, avizele trebuie obținute și de Brebu și de Păltiniș. Asta înseamnă cheltuieli duble pentru cele două administrații“, a precizat primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu.

Edilul este însă convins că va reuși să ducă la îndeplinire proiectul. „Sunt foarte încrezător că vom primi finanțare. Acest lucru va însemna că locuitorii celor două comune vor putea renunța la încălzirea cu lemne și vor trece pe centrale cu gaz metan; vom avea și noi, cei din mediul rural, condiții asemenea celor de la oraș“, a mai adăugat edilul.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei