Punct ochit, punct lovit! Primăria Reșița a mai câștigat un proiect în valoare de 3.000.000 de euro

popa

15 milioane de lei vor fi investiți de Primăria Reșița în dotarea școlilor din municipiu cu echipamente IT. Primarul municipiului, Ioan Popa, a anunțat în premieră, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24, că proiectul depus spre finanțare la finalul anului trecut, a fost aprobat.

Am fost anunțați că am câștigat proiectul de finanțare post COVID de 3 milioane de euro sau 15 milioane de lei pentru dotarea școlilor cu digitalizare, aparatură tehnică IT și așa mai departe.

Am depus cu ajutorul colegilor mei de la Direcția de Învățământ, cu ajutorul celor de la școli, le mulțumesc directorilor de școli care s-au implicat cu noi, Inspectoratul Școlar, cu ajutorul colegilor de la Proiecte Europene, cu un consultant tânăr, am depus un proiect la care vă spun sincer nu aveam mari speranțe că îl vom câștiga, un proiect de 3 milioane de euro.

Vom lua tablete tuturor copiilor din școli, vom lua calculatoare inteligente tuturor cadrelor didactice din școli, vom lua table electronice, sisteme de propagare a internetului, de multiplicare și așa mai departe, astfel încât oricând pe viitor se vor mai întâmpla, Doamne ferește, drame de aceste fel sau, de ce nu, dacă se va dori să facem experiențe școlare de genul acesta, să putem să avem dotarea tehnică necesară ca să nu ne mai întâlnim niciodată cu ce ne-am întâlnit în aprilie-mai, anul trecut”, a explicat primarul Ioan Popa.

Proiect a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate Obiectiv Specific OS 2.4 – Creșterea gradului de utilizare a Internetului Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

În primăvara anului trecut, administrația locală reșițeană a mai achiziționat, din fonduri proprii, peste 600 de tablete pentru a fi folosite de elevii reșițeni care la momentul respectiv nu dispuneau de astfel de dispozitive și nu puteau participa la cursurile online.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Dana Alina

  Bravo! Va dorim succes în continuare pentru toate proiectele cu finanțare europeana depuse. Cine vrea …..poate!

 2. Milic Silvia

  Puteți face porțiunea de drum între Doclin-Surducu Mare,este un dezastru și nu aveam mijloace de transport.

  1. Johann Nicolescu

   Acest sector de drum judetean nu este de competenta Primariei Resita. Pentru acest sector de drum judetean trebuie sa obtina finantare CJCS, adica Dunca dar, nu va faceti sperante pentru ca el nu va face nimic in acest sens, eventual va promite dar nu se va tine de cuvant, ca doar si minciuna e vorba …

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei