Gaură de 51.000 de lei la trezoreria din Oravița! Casierul, acuzat de delapidare!

 

Oravița

Casierul trezoreriei din Oravița va ajunge cel mai probabil în spatele gratiilor, asta după ce s-a jucat cu banii pe care îi avea în grijă după bunul plac.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, casier de câțiva ani buni la trezorerie, a făcut o adevărată pasiune din a sustrage bani care nu-i aparțin. Funcționarul public a început să bage în buzunare diferite sume încă din luna august 2014, ajungând la începutul acestui an să lase trezoreria din Oravița cu o gaură de 51.000 de lei.

Infracțiunea a fost sesizată ieri de o angajată a Direcției Generale de Finanțe Publice care a observat lipsa sumei consistente de bani, bani pe care casierul nu a putut să o justifice.

Din cercetările efectuate de oamenii legii, se pare că hoțul de la trezorerie își umplea buzunarele cu cap. Pentru a nu fi prins, acesta obișnuia ca înainte de fiecare verificare, să împrumute bani de la diverse persoane pentru a acoperi minusurile, bani pe care îi retrăgea apoi în urma controlului.

„În cursul zilei de 13 ianuarie a.c., Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată de către o angajată a Direcţiei Generale de Finanţe Publice Caraş-Severin cu privire la faptul că din trezoreria Oraviţa lipseşte suma de aproximativ 51000 lei, pe care casierul nu o poate justifica. Din investigaţiile efectuate s-a constatat că C.I., în vârstă de 43 de ani, în calitate de casier, ar fi sustras bani în mod repetat în perioada august 2014 – ianuarie 2015”, a explicat Ancuța Chețan, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În momentul de față poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Mai mult, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei