GÂNDIRE AFORISTICĂ (50)

modelmic

Este paradoxal să nu poți ieși din paradoxul tăcerii bogate în cuvinte.

#####

Steve Jobs a abandonat facultatea, s-a asociat cu un hacker și a înființat Apple.
Un tânăr amic a absolvit, s-a asociat cu un calculator Apple și este în curs să devină hacker.

#####

LIBERTATEA CUVÂNTULUI

Robert Kempner, reprezentantul puterii/acuzării: “— Și ce veți face acum?”

Karl Schmitt, la eliberarea din detenția preventivă: “— Mă voi retrage în siguranța tăcerii.”

#####

CALAMBUR FĂCUT DE VIAȚĂ

Incapabil de orice manifestare factică, a dus o viață factice. La bătrânețe, factualitate: a fost premiat pentru întreaga activitate.

 

#####

 

PROGRES ȘI NOSTALGIE
“Spiritul european”, savant și cult, nu rezistă celui american, pragmatic și eficace. W.C.-ul stricat necesită un instalator, nu un antropolog.

Bine. Și după?

 

#####

 

Octavian Apahideanu

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Nuti Getia

  Avem experienta a celui american, pragmatic si eficace, unde ce-i drept te poti intelege si prin semne, dar, asa e, functioneaza, economia se invarte !
  Inteligenta, in mare parte cumparata ( nu-i deranjeaza asta ), exista si e bine folosita in punctele cheie ale sistemului ! Cult este deja altceva………….. .
  Dupa………, noi ne-am intors acasa, adevarat, suficient de “marcati” dmpdv, asta e ! :)
  “Este paradoxal sa nu poti iesi din paradoxul tacerii bogate in cuvinte”, si totusi : “Cele mai frumoase cuvinte de dragoste se spun in tacerea unei priviri” (y)
  Tuturor, o duminica placuta !

 2. Octavian Apahideanu

  Nu a prea rămas ceva de replicat la comentariul dumneavoastră, stimată doamnă Nuți Getia. Da, noi europenii, “dupe” ne reîncadrăm în cultură. Ceilalți – nu știu. Și faptul că nu putem ieși din tăcerea plină de cuvinte este, da, un paradox. Dacă tăcerea este plină de cuvinte bune de rostit, de ce ne blocăm și rămânem muți? Paradox și acesta. Vă mulțumesc pt atenție și comentariul pertinent și vă doresc seară admirabilă!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei