S-a deschis lupta! Primăria Reșița declară război muștelor și țânțarilor!

modelmic

La mijlocul săptămânii viitoare, elicopterele vor survola aerul Reșiței pentru a le veni de hac insectelor care-i bâzaie, la propriu, pe reșițeni.

Vor fi efectuate lucrări de dezinsecţie pentru combaterea muştelor, a ţânţarilor şi a căpuşelor în 18 şi 19 august, prin aplicarea de tratamente aeriene concomitent cu cele aplicate de la sol.

Dezinsecția aeriană se va desfăşura în seara zilei de 18 august 2015, începând cu orele 19:00 şi în dimineaţa zilei de 19 august 2015, între orele 06:30-09:00, iar tratamentele de la sol se vor efectua în seara zilei de 18 august 2015 şi în dimineaţa zilei de 19 august pe toate suprafeţele verzi ale municipiului, parcuri, locuri de joacă, maluri de râu, liziera pădurii, principalele artere de circulaţie.

Tratament contra căpuşelor se va efectua în dimineaţa zilei de 19 august 2015 în parcuri: Parcul Cărăşana, Parcul Copiilor (Bd. Muncii), Parcul Tricolorului, Parcul Copilului (fostul Parc al Siderurgistului), la toate locurile de joacă de pe raza municipiului Reşiţa şi în cartierele aparţinătoare.

Substanţele folosite în procesul de combatere a dăunătorilor sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Deşi dezinsecţia se realizează în intravilanul oraşului, Primăria Municipiului Reşiţa avertizează apicultorii din zonele limitrofe să închidă albinele în seara zilei de 18 august, de la ora 19:00, şi în dimineaţa zilei de 19 august, între orele 06:30-09:00.

„Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Reşiţa face un apel la toţi cetăţenii (persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari) să ia măsuri de combatere a muştelor şi a ţânţarilor, pe cât posibil, concomitent cu operaţiunile efectuate de administraţia publică locală, în zonele predispuse înmulţirii acestor dăunători (subsolurile blocurilor etc.). În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate”, explică autoritățile locale.

 

 Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei