Folkul pune stăpânire pe Poiana Lupului din Gărâna! Nu ratați o ediție de colecție a cunoscutului festival!

modelmic

 

Doar câteva ore ne mai despart de unul din cele mai așteptate weekenduri din această vară de la Gărâna. Micuțul sat din Munții Semenic va găzdui vineri și sâmbătă o nouă ediție a unui eveniment cu tradiție în Caraș-Severin, Festivalul de Folk. Ediția din acest an se anunță a fi una cu atât mai specială, cu cât ar putea fi ultima în această formulă, de anul viitor organizatorii plănuind să schimbe cu totul „fața” festivalului.

Nume cunoscute ale genului îi așteaptă și anul acesta în Poiana Lupului pe toți cei dornici de câteva ore bune de relaxare departe de zăpușeala și forfota din oraș. Ce îi așteaptă pe cei care vor urca la Gărăna spune, mai bine decât oricine, chiar Lora Koertvelyessy, reprezentantul Lupo Touring și La scenă, cei care au organizat an de an Festivalul de Folk din Munții Semenic:

„Îi așteaptă o vreme frumoasă, mult mai bună decât în oraș, cu cel puțin 10 grade în jos decât temperaturile din oraș, însoțită de muzică de calitate susținută de artiști de marcă, îi așteaptă o bere rece și mâncăruri foarte gustoase”.

Anul acesta se vor prezenta în fața publicului: Didina Curea, Pragu de Sus, Mircea Rusu Band, Ilie Stepan & Horea Crișovan & Florin Cvasa, Mircea Bodolan, Andrei Păunescu, Alina Manole, Ducu Bertzi și Mircea Baniciu.

36973599_2552985334727098_8953711922469928960_n

Organizatorii plănuiesc ca de anul viitor Festivalul de Folk să treacă printr-o adevărată transformare.

Intenționăm să trecem în lumea internațională a folkului și să avem ceva artiști din Statele Unite pe scena de la Gărâna. Sperăm noi ca în interval de circa cinci ani să fim un pic altfel, care să acopere zona folk, country și blues, națională și internațională. Adică vrem să facem un festival mare și cunoscut, dar să nu lăsăm folkul românesc în derivă. Ne vom ocupa în continuare de folkul românesc ca și până acum. În ansamblu, opt artiști folk vor concerta în continuare în fiecare an la Gărâna”, explică Lora Koertvelyessy.

Festivalul de Folk de la Gărâna a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, organizatorii reușind să îl mențină la standarde ridicate, în ciuda greutăților cu care s-au lovit de-a lungul timpului. Un obstacol important au avut de depășit anul trecut, când localul și scena pe care are loc festivalul au ars din temelii. Totul a fost însă refăcut, inclusiv artiștii punând umărul la reconstrucția locului, cântând pro bono la ediția de anul trecut.

foto: arhivă

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei