Încep lucrările de modernizare a Parcului Copilului! Reșița va avea până la finalul anului cel mai mare loc de joacă din vestul țării!

modelmic

Municipiul Reșița va avea până la finalul acestui an cel mai mare loc de joacă din vestul țării. Parcul Copilului sau Siderurgistului, cum este cunoscut de mulți dintre reșițeni, va trece printr-un amplu proces de modernizare, lucrările urmând să înceapă în jurul datei de 20 august.

Consilierii locali reșițeni au aprobat în luna mai a acestui an proiectul de hotărâre privind avizarea lucrărilor de intervenție și a proiectului tehnic privind modernizarea locului de joacă. Conform proiectului, valoarea investiției se ridică la puțin peste 2 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul propriu al Primăriei Reșița.

Parcul nu a mai trecut în ultimii ani prin renovări majore, iar multe dintre dotările și echipamentele puse la dispoziția copiilor nu mai corespund standardelor actuale, întregul aspect al parcului fiind unul neîngrijit. De aici și inițiativa Primăriei de a oferi locuitorilor din zonă un loc de joacă modern, adresat copiilor de toate vârstele.

Conform proiectului, parcul se va întinde pe o suprafață de 3.150 de metri pătrați și va fi structurat astfel încât să existe o segregare pe grupe de vârstă și categorii de activități. În același timp, vor fi asigurate și spații de odihnă și relaxare pentru adulți și supraveghetori.

Din datele pe care le dețin va fi practic cel mai mare loc de joacă din vestul țării. Este o suprafață impresionantă care va fi segmentată pe grupe de vârstă, 0-3 ani, 4-9 ani, 9-14 ani , astfel încât, indiferent de vârstă, fiecare să se poată bucura de o anumită zonă din acest parc. În afară de asta, reabilităm practic toată placa urbană din zona respectivă, cu trotuare noi, cu aspersoare, iarbă, copaci și bineînțeles pe toate cele patru axe la parcului vom avea acele platforme scufundate de deșeuri”, preciza primarul Ioan Popa.

Așa va arăta Parcul Copilului la terminarea lucrărilor:

1 2 3

După aprobarea proiectului a urmat scoaterea acestuia la licitație pe SEAP. Conform lui Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița, există deja un câștigător al licitației, urmând ca lucrările să înceapă peste aproximativ 10 zile. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este luna decembrie a acestui an, dar autoritățile locale speră ca parcul să fie gata cu mult înainte de finele anului, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze cât mai repede de o locație pentru relaxare și odihnă pentru toate categoriile de vârstă, cu trasee pietonale atractive, echipamente de joacă la standarde europene și mobilier urban modern.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei