„Dragi prieteni, data viitoare nu vă mai pi#@ți pe el de vot”, îndemnul vicepreședintelui PNL Reșița, Andrei Apostol!

PNL Apostol Andrei

În contextul protestelor anunțate pentru aceste zile, vicepreședintele PNL Reșița, Andrei Apostol, a ales să iasă public cu o declarație în care își arată indignarea cu privire la ceea ce se întâmplă în prezent la nivel național, ridicând în același timp un semn de întrebare cu privire la exodul tinerilor din Reșița.

Peste 10.000 de reșițeni au ales în ultimii ani să își încerce norocul peste hotare. Iar exodul reșițenilor nu se oprește aici, procentul celor care și-au declarat intenția de a părăsi țara fiind unul covârșitor, conform datele extrase din studiul sociologic comandat de Primăria Reșița, un proiect unic la nivel național.

Mai exact, conform acestui studiu, la reșițenii cu vârste cuprinse între 15 și 49 ani intenția de plecare din țară depășește 15%, iar vârful intenției de a emigra este atins de cei de 20-24 ani, din care doar 48,5% mai vor să rămână în țară în următorii ani.

Dorința de plecare e cea mai mare la absolvenții de liceu: peste 15% vor să plece și tot atâția sunt nehotărâți dacă să rămână în țară.

Dintre cei plecați în străinătate doar 8.2% intenționează să se întoarcă definitiv în următorii 3 ani. Sunt de 5 ori mai mulți cei care și-au anunțat familia că nu vor reveni definitiv acasă în viitorul apropiat.

Cei care ar dori să se întoarcă ar face acest lucru în cazul în care ar putea avea venituri decente. Existența locurilor de muncă este principalul argument care i-ar convinge pe oameni să nu plece din țară și pe cei plecați să se întoarcă. Cei plecați și-ar dori să se întoarcă și dacă Reșița ar deveni un oraș frumos, dacă în țară s-ar reduce corupția sau dacă s-ar spori gradul de civilizație”, precizează Apostol.

Vicepreședintele PNL Reșița, Andrei Apostol, se arată îngrijorat și dezamăgit cu privire la tot ce se întâmplă în spațiul public în ultima perioadă, arătând că din păcate, în prezent românii au prea puține motive care să îi facă să se întoarcă sau să rămână în țară.

Cu conducători care poartă «tricoaie»  și care se «hăhăie» nu avem nici o speranță de a schimba dorința românilor de a abandona această țară. Mi se pare mult prea umilitor să fim reprezentați la nivel înalt de oameni care nu au capacitatea să articuleze două fraze fără să se facă de râs.

În contextul protestelor anunțate astăzi și privind cu dezamăgire tot ce se întâmplă în spațiul public în ultimul timp pot spune un sigur lucru: «Dragi prieteni, data viitoare nu vă mai pi#@ți pe el de vot»” declară Apostol.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Rudolf

    ATENTIE VORBEȘTE BEIZADEAUA…..
    DE DOSARELE TALE PENALE NU SPUI NIMIC?
    SUNTEM CU LUPA ȘI PE TINE

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei