Eliberarea certificatelor de cazier judiciar a fost sistată temporar la IPJ Caraș-Severin

aa

Astăzi, 30 iunie, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar a fost reluată după programul normal la toate ghișeele organizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, polițiilor municipale și orășenești din județ.

Începând de mâine, 01 iulie, la nivelul ghișeelor de cazier judiciar, se vor elibera și certificate de integritate comportamentală, în aceleași condiții în care se eliberează certificatele de cazier judiciar.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Procesul de eliberare a adeverințelor de cazier judiciar în Caraș-Severin a fost sistat pentru o scurtă perioadă de timp, în vederea definitivării activităților vizând operaționalizarea Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prin modernizarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.

După cum a precizat într-un comunicat Alina Boeru – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar va fi întreruptă până mâine, ora de reluare a activității urmând a fi comunicată ulterior.

„În toată această perioadă se pot depune cereri pentru Cazier Judiciar, dar eliberarea documentelor va fi posibilă abia de mâine. În acest fel, documentele vor fi eliberate în termenul de 3 zile, prevăzut de art. 28 alin. 3 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare“, a mai precizat Alina Boeru.

Sursă foto: gazatadedolj.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei