S-a deschis sezonul de pescuit…migranți pe Dunăre

pf

Poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile și a doi colaci din plastic. Aceștia au zărit, cu ajutorul aparaturii de observare, o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane și alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceștia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec.

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deși condițiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulți, a fost adus în siguranță la mal și condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani.

La cercetări, aceștia au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcațiunii și a celor doi colaci din plastic. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei