Dunca și Tuță la București, în căutare de finanțare pentru viitorul spital județean de la Reșița

modelmic

Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin și ai Primăriei Reșița lucrează în prezent la identificarea de surse de finanțare pentru ridicarea unui nou spital județean de urgență în municipiul de pe Bârzava. În acest sens, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și directorul Direcției de Investiții și Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei Reșița, Adelin Tuță,  au avut programate săptămâna aceasta o serie de întâlniri la București.

Pentru identificarea surselor de finanțare necesare ridicării spitalului, primele întâlniri de la București au fost cu reprezentanții VMP Partners, ale căror servicii includ, între altele, consultanță pentru fonduri de investiții, precum și finanțare de proiecte.

Nevoile și implicațiile noului spital județean au fost discutate cu prof.univ.dr Radu Dop, medic chirurg cu o bogată carieră universitară și de cercetare în programe naționale și internaționale și cu experiență în domeniul strategiilor de dezvoltare durabilă. Domnia sa a fost director al Spitalului Clinic de Urgență din București, ministru adjunct în Ministerul Sănătății și CEO al Spitalului Euroclinic din București. 

Însoțit de Luca Militello, CEO Grupul Monza România și de conf. dr. Carmen Orban, director general al Grupului Monza România, tot ieri, 11 martie 2021, la București, președintele Dunca a vizitat și viitorul spital privat oncologic ce va fi inaugurat în luna aprilie a acestui an. Este vorba de o investiție de 12 milioane euro, cu dotări de alte 10 milioane euro, o unitate spitalicească de top, cu 100 paturi, 10 săli de operație și echipamente medicale de ultimă generație.

La finalul vizitei, reprezentanții Grupului Monza România și-au exprimat disponibilitatea pentru oferirea de consultanță și sprijin pentru identificarea unor potențiali investitori pentru un parteneriat public-privat în vederea construirii la Reșița a viitorului spital județean”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

Bucuresti_11.03.2021_aBucuresti_11.03.2021_b

Citește și Popa și Dunca, hotărâți să ridice un spital județean nou la Reșița! Acordul de asociere, aprobat de consilierii județeni

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Doru

    Parteneriat public-privat? Lucrurile sunt clare de-acum. Evident, acești domni nu au niciun cent pentru viitoarea investiție, și niciun plan pentru atragerea fondurilor europene. Așa că, hai pe la București, mergem pe la niște consultanți (poate ne dau niște idei), mai vizităm și vreun spital privat… Soluția trebuie căutată la domnul Maxim, nu la mitici… Nu e rea nici ideea unui spital privat, dar atunci să-l facă privatul, cu fondurile sale, nu cu banii reșițenilor sau celor din Caraș Severin.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei