Dunca, la întâlnirea cu premierul Orban, de la Herculane: „La Consiliul Județean voi fi ca elefantul scăpat în aranjamentele de cristal ale PSD-ului!”

romeo

Prim-ministrul Ludovic Orban a fost prezent din nou în județul Carad-Severin, astăzi realizând o vizită la Băile Herculane alături de Virgil Popescu – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Lucian Bode Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum și Ion Sterian, director general al Transgaz.

Obiectivele vizitei au fost proiectele mari investiționale pentru județul Caras-Severin – extinderea rețelelor de gaze naturale și a drumurilor europene și naționale.

Prezent la această întâlnire de la care nu au lipsit reprezentanți ai mediului de afaceri din Valea Cernei, dar și candidații PNL propuși pentru alegerile din 27 septembrie, ministrul Marcel Vela a prezentat pe scurt ideea lui Romeo Dunca, propunerea PNL-ului pentru președinția CJ Caraș-Severin, de a conexa Clisura Dunării, Moldova Nouă, la magistrala de gaz, direct din Valea Almăjului, nu pe varianta care era mai complicată și mai de durată, și anume varianta Oravița, prezentată pe harta Transgaz.

„Pentru că a avut atâta determinare și atâta pasiune, a și desenat pe hartă, ne-a și pus să semnăm, fiind, așa cum v-am spus la început un om pragmatic și un om de afaceri de succes, așa cum va fi și un președinte de CJ printre campionii din România”,  a precizat Marcel Vela înainte de a-i da cuvântului lui Romeo Dunca.

3

Subliniind ca de fiecare dată că nu este om politic, ci om de afaceri, Dunca a precizat în discursul de la Herculane că vrea să rezolve dintr-o lovitură cât mai multe lucruri, ceea ce a și încercat să facă.

Eu încerc să ajung cu ajutorul dumneavoastră la Consiliul Județean și acolo voi fi ca elefantul scăpat în aranjamentele de cristal ale PSD-ului. O să dau cu ele de pământ și o să creez conjunctura și locul în care toate aceste investiții își vor regăsi utilitatea și vor da un maxim de eficiență, de aceea, cunoscând județul, la pedala bicicletei, mi-au rămas în memorie niște locuri deosebite care sunt pe traseul acestei conducte, dar ea nu se termină unde ar trebui, trebuie dusă până la Moldova Nouă așa cum va trebui să continuăm și drumul județean acolo”, a declarat Dunca după ce ar fi desenat pe o hartă traseul pe care l-a propus „forțându-le mâna” miniștrilor și chiar premierului Orban să îl semneze pentru a avea garanția că „nu se răzgândesc”.

Totodată, Dunca i s-a adresat ministrului Transportului, Lucian Bode, pe care l-a provocat să semneze și un racord de 10 km între Poiana Mărului și Muntele Mic, dar și realizarea unui tunel pentru facilitarea transportului cu camioanele firmei sale, în zona Plugova.

Singurul care nu a semnat „hârtia” lui Romeo Dunca a fost prim-ministru Ludovic Orban, care a precizat că semnează doar hotărâri de guvern și propuneri de acte normative, bugete, alocări din fonduri de rezervă. „Așa, să vă semnez pe o hârtie…! Veniți la mine și vă semnez actele normative pentru implementarea proiectelor”, i-a replicat premierul lui Romeo Dunca.

Gazoductul Prunișor-Orșova-Băile Herculane- Jupa, o conductă de 180 de km, prin 25 de UAT-uri, din care 12 în Caraș-Severin, a fost declarat prin HG ca tronson de importanță strategică națională și va fi finalizat în 2024.

Aici puteți urmării desfășurarea întâlnirii care a avut loc la Băile Herculane:

sursa foto: facebook

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Caracal case closed

  S-a aflat in sfarsit adevarul. Ministrul Bode chiar dormea pe bancheta din spate, asta pentru ca vorbea la telefon cu Iohannis. Masina era inmatriculata cu numere SPP, pentru ca apartinea Clanului Spportivilor. Noapte buna Romania !

  1. DuaLipa

   Oh, bine că te-ai trezit… Odată cu Pontosu – Plagiatorul… Poate se trezește și Veorica – sau Grindeanu, care a fost trântit de la guvernare de propriul său partid!
   Trezește-te, române!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei