Dunca, îngrijorat! „Gondola de la Văliug trebuie să-și găsească finanțarea!”

 

1

Deși afirmase cu convingere, chiar înainte de sărbători, că în 2023 o să putem urca în vârf la Semenic cu gondola, de la Văliug, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca se declară neliniștit în acest moment pentru că nu se întrevăd soluții clare privind finanțarea acestui proiect care face parte din proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Semenic-Crivaia. S-a sperat într-o finanțare din fonduri europene, prin accesare în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, doar că pe la ministerul fondurilor europene lucrurile stau altfel de când cu noul ministru.

Deși actele sunt gata, deși trebuie să înceapă defrișarea pentru pârtia pe care gondola de la Văliug o va deservi, sunt ceva probleme vis-a-vis de finanțare pentru că este o anumită schimbare în nomenclatorul european. Suntem puțin neliniștiți datorită faptului că fondul de reziliență este acum altfel gestionat și merge foarte mult pe digitalizare și pe reducerea efectelor încălzirii de seră și lasă la o parte dezvoltarea în infrastructura turistică.

E ca și cum ai putea să-ți evidențiezi foarte bine circulația informațiilor, dar de fapt tu nu ai ce să faci cu ele, că nu te hrănești și nici nu te distrezi cu informațiile, după pandemia care ne-a ținut puțin în loc e necesară o revigorare a întregii economii, iar acești bani din reziliență veneau ca o mănușă pentru a rezolva tot felul de nevoi imediate și punctuale”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Actualul ministru al investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea își dorește alocarea unui procent substanțial din fonduri europene pentru digitalizare și un procent și mai mare pentru eliminarea efectelor încălzirii globale, iar în aceste condiții vor rămân mai puțini bani pentru proiectele viabile și necesare economiei românești.

Gondola de la Văliug trebuie să-și găsească finanțarea, nu ajunge că avem autorizație de construire și HG, ci trebuie să găsim și bani pentru ea și aici mai trebuie să căutăm. Deocamdată nu este așa sigur de unde și cât de repede vor veni.

Direcția de unde noi credeam că va veni finanțarea ne dă niște emoții, pentru că nu avem 100% clarificată sursa financiară. Mai exact, fondul de reziliență s-a împărțit altfel față de cum era gândit pe vremea ministrului Marcel Boroș, există un alt proiect de cheltuire a banilor”, a mai declarat Romeo Dunca.

Gondola va deservi zona schiabilă de pe domeniul Semenic-Crivaia, un proiect al Primăriei Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Văliug, de dezvoltare a zonei turistice Semenic.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Cetățeanul Trollmentat

  Se zvonește că luntrașii din Veneția își schimbă gondolele, cică tre să fie euro 7! N-are fi bine să le aducem pe Bârzava? Ne cărăm toată ziua din centru până la Moniom?! dacă sunt doritori plutim cu gondola până la Gătaia, doar dus, că avem și cazare inclusă la parcul cu distracții!

 2. Julieta

  Reducerea efectelor incalzirii globale nu se face prin ”defrisarea pentru partia pe care gondola de la Valiug o va desevi.”Sa tai padurea e cam nasol in noul context.”…nevoi imediate si puctuale”?-Ale cui nevoi Domnule Dunca?

  1. Sumariu ( pădurar ptr șoferul gunca)

   Camionagiului Dunca si compania pnl nu le pasă de pădure, de încălzirea globală, pe ei ii interesează sa facă avere, pe fonduri europene, specialitatea penelistilor din vestul țării ( Arad , Oradea , Alba , Cluj). Au oameni pe acest culoar al banilor europeni , au creat un sistem cu “băieți deștepți ” si rezolvă cu proiecte “bine” făcute. O sa vedeți că atunci cand vor fi luate la “purificat” multe date din proiecte sunt “denaturate” . Acestea sunt datele unor oameni care au vazut si chiar au participat la intocmirea unor proiecte. Doamne ferește să se sesizeze cineva ca o sa plantam pomii care protejau natura in locul celor cumparati cu sute de euro bucata si care vor ajuta natura si populatia. la nivelul celor tăiați, peste vreo 7 ani.

 3. Coco

  Faceti un SA, vindeti actiuni si veti avea bani de gondola!
  Initiativa privata, sprijinita de CJ…simplu!

 4. www.marian71_pasca@yahoo.com

  La Sârbi se poate la noi… mai greu. Telegondola de la Brzece la Kopaonik s-a construit în jumătate de an, deși termenul era un an. A costat 24 milioane euro și s-a făcut cu bani împrumutați de la bănci. Deci trăim în România….

 5. zero

  “iar acești bani din reziliență veneau ca o mănușă”

  Da.
  Şi tăiţelu’ s-a folosit de bani din “rezilienţă”, ca o mănuşă.
  Adică a reziliat ilegal contracte în vigoare pentru a cere ulterior suplimentări (triple) de alocări din buget pentru părtaşii lui.
  Cine seamănă rezilienţă culege … tot rezilienţă, nu?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei