Alina Stancovici, sistemul și delatorii 

modelmic

Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, rupe tăcerea și, printr-o scrisoare deschisă, spune lucrurilor pe nume. Sunt multe întrebări la care autoritățile ar trebui să ofere un răspuns franc. Sunt multe acuze pentru care persoane nevinovate trebuie să plătească; sunt problemele unui sistem bolnav, pentru care nimeni nu face nimic pentru a-l însănătoși. E răbufnirea unui om, aruncat în groapa cu lei, care nu moare și nici nu abandonează lupta pentru a fi pe placul mai marilor zilei.

Angrenată într-un joc parcă fără sfârșit, sătulă de plătit amenzi pentru greșelile, nepriceperea ori neimplicarea altora, Alina Stancovici spune lucrurilor pe nume. Cu acuze mai pe față, mai voalat, această scrisoare deschisă se vrea un semnal de alarmă tras acum, în al doisprezecelea ceas, asupra unor infirmități ale unui sistem sanitar despre care știm că nu funcționează, de care s-au folosit unii și alții de-a lungul timpului pentru a se îmbogăți ori pentru a mai urca o treaptă pe scara socială.

Este timpul să ne raliem cu toții în această luptă care să conducă în final la aducerea pe linia de plutire a unei unități sanitare de care toți avem nevoie, indiferent de vârstă, statut social sau culoare politică. Vă prezentăm scrisoarea managerului care a încurcat jocurile politice și a arătat adevărata față a mizeriei existente în SJU Reșița:

MĂI, DRAGĂ SISTEM 

Salutare, măi dragă sistem! Ești bine, sănătos sau degrabă și repetat potrivnic?

Pentru că anul cel vechi tocmai s-a sfârșit și altul a început, ca să nu îți ieși din mână și să nu îți pierzi năravul,  ai considerat de toată isprava că bugetul de stat trebuie să facă bani! Să facă bani, dar nu oricum, ci tot pe spatele săracului, nu de alta dar să se adeverească proverbul românesc că ,,la omul sărac nici boii nu trag,,! Dacă anul trecut s-a sfârșit în scandaluri, controale și amenzi, anul acesta începe la fel pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița…. Păcat, spitalul nu e al managerului, nu e teatru de război, nu e casă de pariuri! E locul de care avem nevoie cu toții la un moment dat, indiferent cum ne numim sau ce poziție ocupăm vremelnic în această lume!

Măi, dragă sistem, câți bani ai oferit tu în ultimile 4 luni Spitalului Județean de Urgență din Reșița ca acum, în contrapartidă, să aplici atâtea amenzi, să împarți sudalme și palme? Nu mai departe de ieri, când Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a ,,premiat,, spitalul cu o amendă de 25.000 lei!!! Da, exact maximul, minimul fiind de 10.000 lei, dar la valoare noastră și la vântul care bate în conturile spitalului e tot ceea ce lipsea! 

Dar, te întreb măi, dragă sistem de ce ne-ai amendat? Aaa, pentru că în urma unor controale efectuale la finele anului trecut ai constatat că Staționarul 3 este o bombă cu ceas! Așa e, am constatat și eu când am venit manager, dar nu cred că e cineva care să nu știe că acea clădire e de 60 de ani și că a rămas într-o paragină cruntă. Din acest motiv am cerut spitalul modular! Ne-ai dat 30 de zile pentru igienizare, reabilitare și amplasarea unei stații de oxigen, dar întreb și eu, așa…pentru un prieten: 

 • Cu ce bani? Avem conturi blocate și datorii istorice! Da, avem buget, dar regele e dezbrăcat…
 • În ce condiții? Cu aproape 80 de pacienți infectați cu Sars-Cov 2 pentru care nicio autoritate nu își asumă relocarea în alte spitale ca măcar să încercăm să facem lucrări de igienizare.
 • Un spital județean nu se poate păstra și nu își poate eficientiza activitatea făcând apel la donații sau la unele instituții publice, la infinite angajamente de plată și la o sarabandă de amenzi.

Dacă ceri, măi, dragă sistem, atunci oferă! Dacă lovești prin semnătura amenzii, gândește înainte de a completa acele procese verbale de sancționare pe foi roz…că doar tipizatul contravenției e roz pentru acest spital! În rest, ,,la vie en rose cu maiul bleu…și pandemia peste noi,,. Oare amenda primită ieri conservă pe cineva pe un post, undeva? Oare cineva nu face un joc dublu mâncând o pâine de la spital și una de la DSP Caraș-Severin? Sau altora le e teamă că bate vântul prea tare în acest sezon la Giurgiu și trage dinspre Dunăre? Și atunci, decât vânt de schimbare, mai bine un gest de suprimare a spitalului? De data acesta întreb nu pentru, ci despre mai mulți ,,prieteni,,…

Cu banii pe care îi iei din amenda pe care ne-ai făcut-o cadou, puteam face ceva, dacă tot clamezi interesul tău pentru pacient! Oare câte becuri am putea pune în Spitalul Județean de Urgență din Reșița, nu de alta dar să ne putem uita unii în ochii celorlați și pentru a vedea mai bine paiul din ograda vecină și nu bârna din ochii noștri!

Da, cu bani de acasă s-a reusit o minimă igienizare a unui palier al Staționarului 3, dar nu contează banii aduși de acasă tocmai de cei huliți și arătați cu degetul, ci omenia pe care au avut-o cei din echipa de întreținere care au lucrat într-o clădire cu pacienți covid de sâmbătă până marți ca să arate că interesul pentru instituție și omenia fac mai mult decât un ton ridicat sau o comisie! Da, au făcut lucrul acesta cu riscul de a se îmbolnăvi ei și familiile lor! 

Oricum, niciun efort nu se pune pentru că punctele din tabela de scor dacă nu îți sunt pe plac nu le vezi, măi, dragă sistem, dar nici nu mai contează, atâta vreme cât stai la pândă și adulmeci ca o hienă prada!

Oare știi tu, mă, dragă sistem că pentru a face o brumă de plată și pentru a nu intra în executare silită, ajungi să te rogi de recuperatori să te păsuiască, implori furnizorii de medicație să îți aducă 2 seringi preumplute pentru un bebeluș de la secție de Neonatologie, nu pentru că ar costa mult, ci doar 230 de lei, pe care am fi dispuși fiecare să îî aducem oricând de acasă, doar că produsul medical se găsește la un unic distribuitor la care datoriile sunt vechi și se sparg în contemporaneitate.

Da, măi, dragă sistem, tu care ai abrutizat totul prin pârghiile permise unora, prin culoarul creat preferențial, ești capabil doar de făcut îngropăciuni! Spitalul acesta a luat în timp prea multe palme, a fost o vacă bună de muls pentru mulți, dar continuăm să-i cântăm prohodul și, prin orice mijloace, să-l sugrumăm dacă nu-l mai putem mulge.

Întreb, tot așa pentru un prieten, cine se face vinovat pentru starea jalnică a Staționarului 3 pentru care azi plouă cu ocară, sudalme și amenzi? De ce nu are oxigen? Dacă nu știi, sună un prieten! Iar dacă e să împărți dreptatea, fă-o corect și fără părtinire: întreabă managerii care au stat aproape 10 ani, dar și pe cei care au stat 2 ani cu picioarele pe masă   ca-n filmele americane, pardon ca în dosul tejghelei recepției de hotel, dar și directorii medicali care au stat mai întâi 8 ani, apoi 2 ani, apoi au gestionat starea de urgență și starea de alertă!

Oare nu ar trebui ca banii pentru toate aceste amenzi încasate de 5 săptămâni să fie ,,donația demnității și asumării,, celor care au îngropat spitalul?  Ani de zile s-a trenat în  creșterea grupului de interese, iar dacă vine cineva din exterior care nu știe și nu vrea să fure biscuiții din porția bolnavului îți strică feng-shuiul multimilenar deja, nu-i așa! Nemunca unora și lipsa de interes pentru pacient ( a se reține a unora, pentru că nu e corect să generalizăm!), dar cu un salariu pentru care merită să stai la coadă la bancomat este la apogeu. Pentru o anumită categorie din acest spital există trei tipuri de răspunsuri la solicitarea conjugării verbului ,,a face,,:  

 • Nu!
 • Nu se poate!
 • Nu vreau!

Iar dacă se aplică regulamentul Comisiei de Disciplină ori a Consiliului Etic, pentru unii care se cred zeii acestui spital e ca o uzurpare de calități oficiale ori ca o înjurătură de mamă! Oare de ce nu te întrebi, măi, dragă sistem, de ce pe aceștia nu-i ia nimeni, la rost și pe ce se bizuie sfidând de la regula bunului simț, a deontologiei profesionale până la cea a legii penale? E o nouă versiune a ecranizării ,,Nemuritorii,,, cumva?  Da, te anunț, măi dragă sistem că nu am nicio o rușine și nicio remușcare că am băgat în Comisia de disciplină două nume sonore ale lumii medicale reșițene. Nu le contest calitățile profesionale, ci conducerea celor două secții, pe care le reprezintă și a căror activitate o coordonează, făcând apel la ei în mod repetat  pentru a veni în sprijinul pacienților și a unei corecte și eficiente activități a secției, dublate de legalitate, umanitate și dedicare. 

În altă ordine de idei, hai să ne înțelegem măi, dragă sistem! Mi-ai furat viața tatălui în mârșăvia numită Hexipharma, scandalul dezinfectanților diluați în România, când un necunoscut parlamentar de azi, pe atunci factor decident, îmi spunea că nu e nici vorbă de virus intraspitalicesc (dintotdeauna și-a apărat interesele, în ciuda unei bonomii doar de fațadă), iar acum în orice mod îmi vrei postul și liniștea!  

Așadar, te anunț, măi dragă sistem că eu am jucat corect: am intrat pe terenul tău prin concurs și, spre ghinionul meu, fără culoare politică! Nu am exersat managementul pe un milion de euro pentru că nu am avut niciodată atâția și nici nu îmi doresc că doar le-aș duce grija, iar dacă te prinde Covidul și mori în pandemie, pleci într-un sac nu într-un costum de firmă, în plus în cei 45 de ani ai mei am fost și pe la școală, nu doar cu socotitoarea,  dar vezi tu, aș fi fost dispusă să fac echipă cu cei care știu acest lucru pentru că înțeleg că un profesor bun e cel care corectează învățându-te, nu umilindu-te!

În tot acest marasm de ocare, sudalme și amenzi, evident dominat de mulți bărbați, dar de puțini oameni, mizezi măi, dragă sistem că îmi voi strânge fustele și voi fugi la mama acasă! Știu că mereu îmi amintești prin ,,Constituția,, aplicată că trebuie să plec acasă. Da, am o casă, nu sunt adunată de pe stradă și știu mereu drumul drept! Pot fi integră și loială, dar niciodată, oricât vei încerca să mă sperii și să mă umilești,  nu voi pupa mâna care m-a lovit și nici fața celui care m-a scuipat! Poți să îmi iei liniștea, poți să îmi iei postul, dar niciodată nu mă vei putea opera de mine însămi, chiar dacă îți alegi cu fervoare chirurgul, anestezistul și pneumologul ! Demnitatea mea nu are preț și nici culoare politică, iar ca să îndur mojicia și nedreptatea o pot face fără anestezie, taie-mă și nu curge sânge, strânge-mă de gât, respir și nu tușesc! 

Iar despre alte amenzi, ocare și sudalme care vor veni: le primesc, știu că nu vei suporta aceste rânduri și te vei răzbuna! Lucian Blaga spunea că ,,cine nu cade, nu se poate ridica!,, 

 Asumă-ți, măi dragă sistem demiterea mea dacă nu sunt pe gustul tău, nu de alta, dar nu știu să fur și cum amenzile se țin lanț, nevoile mă vor învăța, iar atunci risc să iau șpagă și fie mă legi, fie mă ,,imunizezi,, cu un post de deputat…

Și dacă pentru mine e Anul Nou pe ritul vechi, fiind de naționalitate sârbă, îți urez, măi, dragă sistem, ani mulți și luminați că prea ți s-a întunecat și cășunat, să trăiești mult, să înțelegi ce-i jigodismul! Și să mai știi că noi, sârbii și în realitate și în fotografie,  privim în jos doar dacă ne admirăm pantofii, iar aceia trebuie să fie fără șireturi ca să nu ne aplecăm pentru a le lega ori dezlega și de piele întoarsă pentru că întotdeauna alegem asfaltul și nu mlaștina. Tatăl meu, un sârb autentic, avea o vorbă: ,,să fii umil doar în fața lui Dumnezeu pentru că ești din pământul lui și să fii demn și nobil pentru că ești sârb!,,

Pentru că sunt fiica tatălui meu și am numele lui,  pentru felul sârbesc de a fi, pe care tu, măi, dragă sistem nu poți să îl înțelegi, nici să-l apreciezi, semnez Alina STANCOVICI”.

                                           

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

24 Comentarii

 1. Cosmin

  Dna Stancovici, o intrebare directa: dv v-ati pune fundul pe buda aia plina de rahat din spital? Pentru ca oricat de multe justificari ati aduce, unele pur si simply nu isi au rostul. Costa 9 lei in litru de produs cu clor si cu el s-ar putea curata toate toaletele dintr-un corp al spitalului. Va asigur ca multi pacienti ar dona fericiti un produs de curatenie ca sa aiba o toaleta curata. Sitemul are problemele lui, dar lipsa de respect fata de pacienti o puteti rezolva dvs fara prea multi bani.

 2. Cetățeanul Trollmentat

  Frumos text de ziua lui Mihai Eminescu! Aș fi vrut să zic mai multe, dar la radio au băgat în playlist o piesa de la Metallica: And Justice for All. La mulți ani!

  1. ANA POPA

   MDA,JUSTIFICATA INTREBAREA.INTR-O TARA CARE NU DA DOI BANI PE SALUBRIZARE,PE IGIENA,PE RESPECTUL FATA DE SEMENI,PE CULTURA SI EDUCATIE SI-IN ULTIMII ANI,PE CREDINTA IN DUMNEZEU-UNII,NICI ACUM NU STIU SA-SI SPELE MAINILE SI CU ATAT MAI PUTIN SA CURETE DUPA CE-A FOLOSIT SI MURDARIT VASUL WC.CAND ESTI INTR-O INSTITUTIE SI FOLOSESTI BAIA ESTE ABSURD SA CREZI CA VINE O INFIRMIERA SA CURETE DUPA CEI FARA MINIMA DECENTA.SI ASTA SE PETRECE DE FOARTE MULTI ANI IN ORICE SPATIU PUBLIC BA CHIAR,LA UNII,SI ACASA.

  1. Nae

   Ody.. poate iti place de hotu de Walderama, retardatu-le..ce dracu nu iti tot convine?
   Tu cand mergi la cumparaturi fara bani..iti iei ceva sau doar te uiti?
   Iar daca mergi cu nevasta e posibil sa-ti-o tufa Murgu…sa-i arate cicu..asa e el cand este pus sef peste muieri
   ..sau poate tu esti pe invers…zic..

 3. Parlea-ua

  Murgu este inlocuitorul de serviciu care stie sa fure si sa imparta…de asta este asa dorit, cred! Iar din cate am aflat ar putea fi si prin ceva servicii incurcat!
  Incurcat ar mai fi si cu ceva personal feminin din spital si nu numai…sotii lor nu stiu ! E un mosulica pervers de 65 de ani care stie doar sa distruga…vieti, relatii, familii…ii place sefia ca la urs mierea…sper sa nu mai auzim de el!..un arogant profitor!

 4. Julieta

  Ala cu picioarele pe birou era unul din fratii Secasan,fostul senator!Bravo Alina i-ai inmultit cu zero pe Marsalic,Secasenii amandoi plus Soran.Bravo,acum chiar imi plac sarbii,imi plac MAXIM.Spitalul se face bine numai cu un audit extern,firma adevartaa care sa arate unde se duc banii.

 5. Costa

  Un sarb adevarat,cu coloana verticala,nu se lamenteaza.si spune nume,prenume NU spune “sistem” !
  Dar,probabil femeie fiind,exista teama…

  1. ANA POPA

   UN RESITEAN ADEVARAT,CUNOSCATOR AL REALITATII ,STIE DESPRE CINE SE FACE VORBIRE ,CUM SE STIE SI CINE SUNT DINOZAURII DIN SPITAL CARE NU RESPECTA PE NIMENI SI NIMIC,CARE MERITA SA VADA IN FATA OCHILOR CE-A VAZUT MARESALUL ANTONESCU IN ULTIMUL MINUT DIN VIATA,DAR NICI ATUNCI NU VOR INTELEGE CA AVEAU O MISIUNE SFANTA DE CARE SI-AU BATUT JOC.IN ALTA ORDINE DE IDEI MULTI BARBATI AR TREBUI SA O INVIDIEZE PENTRU VERTICALITATE,ONESTITATE,CULTURA SI ,MAI ALES,DEMNITATE.

 6. Irina -Ioana Hrușcă

  Felicitări ! D-na prof.univ.Alina Stancovici ! Sunteți o forță pentru dreptate , pentru muncă , pentru binele oamenilor !
  Sistemul din România se pricepe cel mai bine la spitale ! Știe,, să facă operații ” , știe ,, să extragă ” , știe,, să nască ” , știe ,, să amputeze ” ,etc, numai să vindece mai are de învățat ! Și să opereze o Lege pe măsură!

 7. Costica

  corpul de control va garanteaza ca aveti zile numarate :)) si mai vine o amenda pana la sf lui ianuarie ;) data viitoare respectati angajatii spitalului, mai draga manager de sistem

  1. ANA POPA

   CAND NEICA-NIMENI AJUNGE INTR-O FUNCTIE DE CONDUCERE TAIE SI SPANZURA -UN MOD DE-A ARATA BICEPSII,CA ALTCEVA NU ARE -SI SE INCAPATANEAZA SA SCAPE DE O MINTE MAI LUMINATA,MAI LUCIDA,DE UN CARACTER FRUMOS,DE DEMNITATE CARE DA PE-AFARA SI DE MULT BUN-SIMT.UNII CRED CA ESTE SLAB UN OM PLIN DE BUN-SIMT,DEMOCRATIA MIORITICA PLINA FIIND DE GROBIENI SI SFERTODOCTI,DE IMPOTENTI SI ANALFABETI ,DE REDUSI CARE CONFUNDA EJECTAREA CU EJACULAREA SI CARE CITESC DOAR CARTI DE POKER SAU TAROT.ASTIA DECID VIITORUL NOSTRU SI NOI -NEPASATORI CA SA NU ZIC NESIMTITI-NE FACEM CA NU VEDEM .ASA AM AJUNS SA VINDEM PAMANTUL TARII ,PETROLUL,GAZELE,ENERGIA ELECTRICA,TRANSPORTURILE FEROVIARE ETC ETC.

 8. Lacucaracea

  Anei Popa şi altora asemenea : scrieți şi voi cu majuscule atunci când vreți să evidențiați ceva în text ( ceva interesant … din perspectiva voastră bineânțeles).Altfel , devine un text obositor doar când te uiți la el , fără să mai apuci măcar să-i descifrezi conținutul ( care la rându-i poate fi o pierdere de timp , rezultatul unor minți bolnave şi / sau încremenite în timp / evul mediu ).Spre exemplu , văd că ai tendința de a-l amesteca pe D-zeu în mod frecvent în textele tale.Unii oameni încep să renunțe la a mai crede în D-zeu , tocmai fiindcă există mulți farisei care ,, duc în van numele său ” , devenind un fel de obiect de uz casnic astfel ( mai omeneşte spus… orice rahat cotidian făceți , bun sau rău , aducător de necaz ori bucurie ş.a.m.d…are neapărat legătură cu D-zeu ín viziunea voastră ).Ştiu că vor fi mulți ,, credincioşi ” care vor blama că nu este adevărat ceea ce spun ( ,, afirmând că D-zeu este în tot şi în toate “…metaforic / figurat vorbind bineânțeles ) , însă vă dau un exemplu cât se poate de urât dar real ; şi gândiți-vă mai întâi câți dintre voi ați fost în această situație.Nu există vreun om modern care , în toată existența / viața lui , să nu fi fost constipat măcar o singură dată.Stând pe veceu sau ,, pe vine ” acolo unde o fi apucat ( depinde şi de secolul în care a trăit ) , în toată durerea lui ,, inelară ” ( pun rămăşag , că cel puțin 80 % din restul credincioşilor bipezi creştini constipați ai lumii au procedat la fel în situație similară ) a invocat măcar în gând numele domnului ca să-l ajute ,, să se lepede mai repede de durerea provocată de constipație “.Acu ‘ eu nu zic că o fi rău să-i invoci astfel numele , să te ajute dacă ai o problemă medicală ( poate că în această situație nu ).Dar dacă spre exemplu a fost Crăciunul , iar tu ai băgat în tine ca un animal măi’ omule ( tot în numele domnului ) pe o parte ; la ce naiba îi mai invoci numele ca să te ajute să te răhățeşti lesne , de parcă ar avea el vreo vină fiindcă ai mâncat astfel în numele lui ( cinstindu-i chipurile numele ) ? Te-a pus el să mănânci mai lacom decât un animal , ca să fi nevoit astfel să ajungi poate şi la clismă ( ex.la spitalul susmenționat , unde în loc de aceasta poți primi ,,o paroscopie” …la propriu , invocându-se faptul că din lipsă de fonduri nu au avut bani de furtun ? Poate unii nu vor înțelege substratul , dar logica pe care doream să o evidențiez este simplă : dacă voi îl invocați pe D-zeu pentru ,, orice rahat pe care îl făceți ” ( şi aici nu mă refer doar la ceea ce am scris mai sus…ci prin analogie la lucruri fără noimă , mărunte , lipsite de sens ) şi nu primiți nici un răspuns / ajutor ( adică tot la degetul în C % R sau clismă ajungeți )…cum să mai creadă alții că vor fi ajutați de către CREATOR în lucruri mult mai grave / importante ? O altă categorie de oameni , care poate mai degrabă au credința în interiorul lor nu o exteriorizează , şi uneori chiar o neagă , fiindcă nu vor să fie identificați cu falşii credincioşi ce stau toată ziua prin biserici şi cu ,, doamne-doamne ” în gură , dar în realitate nu au mai nimic bun în ei sau vreo ,, legătură ” cu divinitatea.Şi aici vorbim de adevărata natură a acestora , acte / fapte în legătură cu semenii lor şi cu natura , nicidecum porcăriile pe care le fac…nesfiindu-se să mai se şi declare ,, creştini practicanți “.
  În ultimii 2000 ani , cele mai mari atrocități de pe pâmânt , în toate colțurile lumii ( cele mai multe crime….inclusiv în masă ) le-au comis ,, creştinii “.Şi mai rău , în nenumărate rânduri au făcut-o ,, în numele religiei ” şi ,,al domnului”.Poate doar mongolii, hunii , tătarii şi turcii / imperiul otoman ( nu confundați turcii cu arabii / perşii ş.a.m.d.) le-au atins uneori cruzimea de care au dat dovadă.Aztecii au acționat pe o arie mult mai restrânsă pentru a-i putea compara. Poate că am divagat puțin, neavând atât legătură cu subiectul ceea ce am dezvoltat , dar am văzut-o din nou pe Ana Popa spunând despre doamne-doame…. ,,PE CREDINȚA DUMNEZEU-UNII “. Ana Popa , eu unul nici măcar figurat vorbind nu aş alătura credința cu cei doi bani anteriori , mai ales că IUDA la vândut pentru 30 de arginți…la fel cum fac majoritatea ,,romanistanezilor ” cu ,, Romanistanul ” şi restul populației neparazitate ( atâta cât a mai rămas astfel ) , urlând din rărunchi ( asemeni fariseilor ) că ei sânt patrioți şi naționalişti. Eu chiar nu aş da nici măcar 2 bani pe credință , fiindcă aceasta nu se măsoară astfel ( în bani ).Nu ți-am scis cuvântul din context , ci am spus doar , dacă tot am adus vorba.

 9. Lacucaracea

  P.S. scz.er.red. ,, scos “. Şi poate ar mai trebui menționat ceva : ,, religia într-adevăr se măsoară în bani “.Nu este unul şi acelaşi lucru cu credința…

 10. zero

  ,,… să fii demn și nobil …”

  Da.
  Doar că la mârlăniile unor pretinse “autorităţi” se răspunde cu exact aceeaşi “armă”. Chestiune de “duh sportiv”.

 11. Costa

  @ANA TOMA ,lasati majusculele ca ne zgariati retina …va auzim si fara ele ! Verticalitate,onestitate si demnitate inseamna sa nu mananci din aceeasi troaca cu porcii ci sa te dezici de ei,sa fii dispus sa demisionezi,sa renunti la salariul de manager si sa dai public (respectiv autoritatilor gen DNA)numele celor care fura,care te impiedica sa-ti faci datoria,care nu-si fac treaba cum trebuie,care fac trafic de influenta,samd.
  Curios lucru este ca doamna abia acum incepe sa scrie la gazeta,cand Dunca vrea sa o inlocuiasca insa nu a ciripit nimic pe vremea lui Hurduzeu ! Pe vremea PSD a fost totul ok in spitale? Nu a stiut la ce se inhama sau avea spate si acum nu mai are ?
  PS . Sunt apolitic si ii consider pe toti cei care au fost la conducere si nu si-au facut treaba,cancerul acestei tari(PSD = PNL= PD = PMP ,intelegeti ideea…)

 12. Lacucaracea

  ,, Securistoizii / comunistoizii ” ăstia’ hidosi şi acoliții lor din vremuri de tristă amintire au o singură deviză : ,, Cine nu este cu ei ” în tot ceea ce fac ( ticăloşii , infracțiuni…combinații , nepotisme , cumetrii … ,, proxenetisme / curvăsăraie ” ; îşi bagă inclusiv neamurile , copiii , nevestele la înaintare în acest sens ş.a.m.d.) ,, este împotriva lor ” ! Ați ținut ( menținut şi propovăduit / cultivat ) tot ceea ce a fost mai rău din comunism …sânteți niste personaje ( caricaturi umane ) precum cele din filmele ,, secretul lui Bachus şi secretul lui Nemesis ” ( atenție, jucate / puse în scenă pe vremea comuniştilor ! ).Tovarăşa Ana Popa , mai demult ai spus ,, să mă ajute D-zeu ” fiindcă nu ți-a convenit deasemenea ceea ce am exprimat / scris.Deşi nu am jignit în realitate pe nimeni…ci ,, i-am determinat să se simtă ” ,cum se spune ,,adevărul doare ” în aceste cazuri ( deşi este greu de crezut că toți acestia simt ceva…în sensul bunului-simț respectiv al omeniei ).Nu şti nici pe departe cine sânt eu , sau ceea ce am suferit de pe urma tuturor acestora ( indiferent de ,,culoarea” lor …cameleonizi / mimici fiind ), pentru a mă categorisi ,, libarcă ” ; însă intre alte tehnici de deconspirare a tuturor acestora , folosesc foarte frecvent şi ,, psihologia inversă “. Încă de la bun început , de când am folosit acest ,,nickname” gândindu-mă la toți acesția ( indiferent de mediul din care provin ) ca la o bandă de gândaci / paraziți precum cei din respectivele desene animate ( deşi acelea sânt chiar simpatice , spre deosebire de realitate ).A mă caracteriza pe mine ,, libarcă ” astfel…nu mă afectează deloc aici ci , din contră , scoate la suprafață adevăratele ( adevărații ) libărci / paraziți şi intențiile lor parşive / perfide / perverse ( inclusiv de manipulare şi disimulare a realității ). Practic eu am transpus acest nume , în persoanele voastre astfel.Doar că sânteți prea obtuzi la minte şi lipsiți de creativitate ca să vă fi dat seama, precum ați făcut-o în nenumărate rânduri , iar când ,,v-ați prins” a fost prea târziu.Eu doar vă arunc momeala , iar voi începeți să elucubrați / regurgitați meniurile voastre zilnice.
  Capisci ? Şi dacă ştiți toate acestea acum, tot nu vă puteți feri / ascunde de mine , fiindcă am jurat că vă gasesc ,, şi în gaură de şarpe ” pentru a plăti tot răul făcut mie, familiei mele şi acestei țări frumoase fără voi.Vă doresc o zi bună ( pe măsură ) în continuare…şi priviți în urmă toată viața voastră anostă…!

 13. Alina Stancovici

  Stimate domn , va rog verificați cate guvernări am prins eu ca manager! Nu confundați istoria spitalului cu cea a perioadei in care ocup eu postul si am fost suspendată ba dupa 3 saptamani de la concurs, ba apoi dupa o singura zi!
  Si da, daca domnul Dunca sau altcineva va decide schimbarea mea, nu e sfârșitul lumii, fiti convins pentru ca nu mi s-au tasat vertebrele! Cat despre “ciripit”… ati confundat managerii, prietenii stiu de ce!…
  Toate cele bune, stimate domn!

  1. zero

   Clica asta are interes să dărâme. Este prioritar.
   După care va cerşi eventuale fonduri de investiţii din care va deturna sume alocate din bugetul public, ţintit spre clientela proprie.
   Sub felurite pretexte şi justificări, reabilitări, bla, bla, bla …
   Dumneavoastră (şi alţii ca dvs.) reprezentaţi un potenţial impediment în căile lor (nu faceţi parte din clică).
   Aşa că … ori vă mânjesc, ori vă atrag în clică, ori vă înlătură prin defăimare (sau cu eventual dosar penal). Au păţit-o şi alţii.
   În rest … draperii, imagini pentru public, vrute şi nevrute. Pene..

 14. Reper

  Doamna Alina,
  vă respect poziția de manager ce o ocupați în prezent și vă doresc succes în calitatea managerială, cu subînțeles la Spitalul Județean de Urgență Reșița.
  Cunoașteți sintagma: “Calitatea produsului nu este totul, dar totul este nimic fără calitate.” Se naște o întrebare: de ce?
  De ce ați venit ca manager la acest spital?
  Oarecum ați cunoscut și ați fost informată de lipsurile și de caracatița din spital. A cui performanță realizați, a dvs. personală sau a serviciilor medicale? Sau interesele celor de la Consiliul Județean Reșița împreună cu cele ale caracatiței interne?
  Din scrisoarea dumneavoastră, reiese ,,de ce-ul,, personal nealiniat la corelația dintre valori și performanță, la nivelul individual și de grup.
  Ca analist, observ lipsa unor consilieri buni dar și faptul de a vă asculta doar propria voce, nu și cealaltă de partea opusă, ceea ce știți sau ar trebui să știți că este în detrimentul dvs. de a rata misiunea managerială.

  Ca urmare, există un feedback de la fiecare angajat cât și de la acei factori externi în relația dvs. cu aceștia.
  Aproape întotdeauna feedback-ul nu a fost constructiv în acest spital intre manager și restul lumii! Dovada se vede limpede începând de a privi clădirea de afară și nu mai spun de dotările din secțiile medicale.
  De aroganța comitetului director, de serviciul RUNOS, de medici în special față de personalul medical mediu și auxiliar. Diferența exagerată de mare dintre salariile medicilor și a celor a în mâna cărora stă viața pacienților 24 de ore din 24. Diferența de sporuri, chiar în aceeași secție! Cum e posibil, doamnă manager? La ce așteptări vă așteptați atunci, reciproce? Nicidecum!
  E foarte ușor să stai pe un fotoliu confortabil și să crezi că ești omul potrivit la locul potrivit. Consideri că ai viziune și ai creat un program bun managerial dar .. înainte de a fi domn ai uitat să fii om!
  Daca structurile conversațiilor cheie nu funcționează excelând, prestația managerială va fi un eșec, doamna manager, Alina Stancovici!

  Dacă ne lăudăm cu realizări arătând spre stâlpul infamiei, pe drept sau nu, sau prea puțini fiind aceștia, e prea puțin probabil ca aceste realizări să fie o reușită schemă a programului managerial de performanță. Cred că performanța nu stă în bătaia pumnului in masă, nici in a lăuda etnia dumneavoastră, nici a închide ochii la discrepanțele dintre cei mari față de cei mici, nici in animozități fabricate sau preluate și ignorate.
  Ca o distinsă doamnă de catedră, nu aveți voie să uitați si totodată să dovediți posibilitatea susținerii și implementarea unui management al calității.
  Nu dezamăgiți așteptările celor ce nu pot să-și obțină dreptatea!
  Nu călcați pe aceleași urme ca toți managerii de până acum!
  Nu lăsați pacienții la un tratament din banii cărora trebuie să contribuie și ei! Stăm ca cel mai prost spital din zonă la dotări și la reputația medicală din partea medicilor șpăgari!
  Lucrați la un regulament de ordin interior, pentru dreptul la opinie si de apărare față de personalul mediu și auxiliar!
  Comisiile ce sunt, nu fac obiectul discuției.
  Lucrați la un echilibru intern și redați respectul, drepturile si sporurile celor ce merită! Nu e admisibil ca cei din birouri să dețină un spor de Covid sau unul de calculator când de fapt toți angajații din spital lucrează și pe calculator!
  Multe ar mai fi de spus!

  Constat că eșecul managerial și lipsa unei reforme din Spital, nu e de acum ci de-a lungul timpului. Enumăr trei motive mai importante:
  1. Management defectuos. Management dictatorial.
  2. Nu s-a vrut să se facă mai mult.
  3. Aceiași oameni, aceiași echipă.

  Chiar dacă au apărut oameni noi in funcții de conducere, caracatița din umbră (mafia din spital sau mai nou și din Consiliul Județean) și-a pus amprenta pe noul venit și l-au format ca unul dintre ei.
  Dumneavoastră doamnă manager de spital, a cui interes îl facilitați?
  Echipa de consilieri și cei din preajma dumneavoastră ca factori de decizii, sunt tot acele persoane, plus – minus.
  Cu siguranță veți avea un = ca rezultat, ca toți managerii dinainte de dvs.!

  Nu spitalul modular și alta linie de Covid vă evidențiază ca fiind un altfel de manager ci calitatea de manager, care am punctat-o ceva mai sus, bineînțeles nu e totul!
  Vă doresc să vă remarcați prin calitate!
  UEM (fosta) să fie mandră de dvs. Fiți model de implementare a teoriei…!
  Alegeți-vă oameni aleși! E mare lucru apoi să lăsați loc de buna ziua!

  De Murgu Waldemar, se spune că a fost un gunoi de om. Un caracter împuțit. Un om care ar fi bine să nu se mai nască niciodată. A fost un dușman al angajaților din spitalele din Reșița. Și pata asta nu se va șterge niciodată. Toți politicienii care l-au pus și susținut au pierdut in alegeri.
  Vă doresc succes ! Un altfel de succes față de această nulitate manageriala.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei