UPDATE: Cei doi copii au fost găsiți la 8 km de casă, pe marginea DN6!

disparuti

 

UPDATE: Cei doi frați au fost găsiți în urmă cu puțin timp, au anunțat la ora 15:00, reprezentanții IPJ Caraș-Severin: „Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova, a sunat la 112 și imediat au ajuns colegii la fața locului și i-au preluat”.

………………………………………….

Doi copii, în vârstă de 3 și 5 ani, care au dispărut de la domiciliul din satul Globurău, comuna Mehadia, sunt căutați la această oră de peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri militari, reprezentanți ai Salvamont, pădurari, dar și voluntari. Zona din proximitate este survolată de un elicopter, iar la fața locului au fost aduși inclusiv câini antrenați în misiuni de căutare-salvare.

Dispariția celor doi frați FRĂȚILĂ FLORIN GHEORGHE, de 5 ani și FRĂȚILĂ MARIA MAGDALENA, de 3 ani a fost anunțată imediat după miezul nopții, când polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00,  cei doi copii au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent.

Căutările minorilor s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării, transmite Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin:

Imediat după sesizare, la fața locului au fost direcționați peste 50 de polițiști, cu mijloacele tehnice din dotare și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici, care au demarat activitățile de căutare în localitatea Globurău, în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă.

Ulterior, au fost mobilizate și dirijate forțe suplimentare, la această oră fiind angrenate în activitățile de căutare peste 100 de forțe, dintre care 75 de polițiști, 9 jandarmi, 8 pompieri, 2 lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei și 2 câini de urmă aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.

Din această dimineață, de la ora 05.00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localității de dispariție”.

În acest moment, peste 250 de forțe, suplimentar față de cele angrenate pe timpul nopții, dintre care aproape 100 de polițiști din structura aparatului județean al Inspectoratului, Polițiilor Municipale Reșița și Caransebeș și Poliției Stațiunii Băile Herculane, împreună cu 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, 8 specialiști Salvamont, voluntari, pădurari și localnici care cunosc foarte bine zona, împărțiți în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare.

c4f4d596-dc41-4f13-a37c-62ba2485934881711ab4-8cce-425b-a209-70e11aafd7ed

La fața locului se acționează în continuare cu cei doi câini de prelucrare urme de miros uman ai Inspectoratului, urmând a fi adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare aparținând Serviciului  Salvamont Caraș-Severin.

Se depun toate eforturile instituționale pentru ca cei doi minori să fie găsiți cât mai repede și aduși în siguranță”, mai informează Alina Boeru.

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

95bd93c2-3283-4001-9a70-e08398eeaabafd1245a7-18a9-41d7-8b83-cf265cc52fdf

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. rad de prosti

    …cei doi caini de urma cred ca aveau nasul infundat sau au “tras” ceva pe nas sau este aerul prea tare in zona,daca nu gasit in timp util copiii…

  2. Adelina

    Doar atata se scrie?Laudă cu ce echip3 sau folosit?De ce nu specificati si motivul pt care au fugit cei mici,asta este cel mI important de mentionat!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei