DJ 608, de la intenția de reabilitare la predarea amplasamentului către constructor

dunca

Hidroelectrica a inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, drumul judeţean DJ 608 Plugova-Cornereva, pentru care s-au investit 22,38 milioane lei, a declarat directorul general al companiei, Mihai David“. Așa suna o știre de la începutul lunii noiembrie în anul 2009, adică acum aproape 12 ani. „Pentru execuţia barajului Cornereva a fost necesară devierea drumului judeţean existent, lucrare executată de Hidroconstrucţia SA, Sucursala Porţile de Fier, beneficiarul final de folosinţă fiind Consiliul Judeţean Caraş-Severin“.

De atunci anii au trecut, drumul s-a deteriorat, alte lucrări în afară de câteva plombe care au ținut până la prima ploaie nu s-au făcut, în schimb s-au păpat an după an, mulți bani. După mai multe tentative eșuate de reabilitare a acestui drum de interes pentru locuitorii din zonă dar și pentru turiști și nu numai s-a scris mult, dar s-a făcut puțin.

După mai bine de 11 ani se pare că a venit și rândul acestui drum județean să fie reabilitat. În comuna Teregova a avut loc astăzi predarea amplasamentului către constructor, care are de acum posibilitatea să-și demonstreze bunele intenții și profesionalismul. La sediul Primăriei din comună cărășană Teregova s-a semnat oficial actul de predare a acestui drum, act ce permite începerea lucrărilor. Au fost prezente oficialități locale și județene care, rând pe rând, și-au spus opinia referitoare la reabilitarea acestui celebru de acum DJ 608, în lungime totală de 41 de Km.

Primarul comunei Teregova, Maria Damian:„M-aș bucura ca la terminarea lucrărilor să putem să avem un drum care să reziste 50 de ani fără intervenții. Mi-aș dori, de asemenea, să se poată închide această buclă a DJ 608, prin reabilitarea drumului județean Teregova – Luncavița – Mehadica. Ați fost pe acest drum, știți cum arată și pentru faptul că avem copii la Liceul din Teregova, am dori ca transportul lor să se desfășoare în condiții cât mai bune“.

Profitând de prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, edilul Maria Damian nu a ezitat să solicite sprijinul pentru implementarea proiectelor aflate în derulare: „Vreau să vă reamintesc faptul că Teregova are foarte, foarte multe proiecte pe fonduri europene, cele mai multe, dar și guvernamentale, vă solicităm ajutorul, să fiți alături de noi și să ne sprijiniți în demersurile noastre pentru finalizarea acestor proiecte. Eu nu am făcut politică nici în mandatul trecut, nu o să fac politică nici acum, eu sunt un om al administrației locale și muncesc în beneficiul cetățenilor din localitatea mea “ – a mai spus primarul localității Teregova, Maria Damian.

Astăzi nu mai avem niciun motiv să spunem că ceva stă împotriva realizării acestui obiectiv”, a spus la rândul său președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. „Avem bani, avem timp, avem proiect, avem soare și dorim toți realizarea unei lucrări bune, în folosul cetățeanului. Va trebui să ținem cont de lucrul acesta până la încheierea lucrărilor, pentru că nimeni nu va mai putea să dea vina pe altcineva. Dacă la finalizarea lucrărilor oamenii nu vor putea să spună că s-a făcut o lucrare care să țină zeci de ani de acum încolo, este doar culpa unuia dintre noi, dintre cei ce stăm acum la această masă.

Referitor la dorința dumneavoastră, doamnă primar, pe lângă ce mai avem de făcut pentru drumul de care aminteați, să închidem această buclă, din toată sărăcia noastră vom mai încerca să rupem câțiva bănuți pentru a-i aloca pentru reparația acestui drum, astfel încât acesta să mai reziste 2, 3 sau 4 ani până când vom putea să accesăm niște bani, astfel încât să facem o reabilitare totală“, a mai afirmat Romeo Dunca.

Mihaela Bejeriță administratorul SC Emiliano Vest, constructorul care a câștigat licitația reabilitării DJ 608, a declarat la încheierea acestei întâlniri: „Noi vă asigurăm de întreaga noastră capacitate tehnică de a duce la bun sfârșit lucrările pe care ni le-am asumat, în termenul contractat. Cred în această echipă și sper să ne ajute bunul Dumnezeu să ducem totul la bun sfârșit, așa cum trebuie“.

97174b07-04bc-43ae-b92c-4983607a50eb0532b420-c548-4e5d-95be-a81e6e42e8a327ba747c-b1af-4a2f-b660-236eaed3bee8f19e6bd4-2861-435c-adc5-3c8f87283a128b3a0cd6-114a-4de8-9b13-5483f870fec98ab2b914-6bf4-4a6d-a554-b3710cadd6ff321448dd-bcc1-440b-a072-3f753471b21e528f43dd-1abb-4225-9e17-908026f22f050fee5a6e-6230-4038-bc55-e39ed7075443

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Marcel Caransebes

    Domnul Dunca Milonarul Foltant din Caras Severin, cel care a ajuns la DNA si DIICOT dupa cateva luni de mandat arata cat de corect si cinstit este , acest individ vorbeste de Malai si Cascaval intr-un interviu acordat in calitate de Presedinte al CJ , la ce se refera ? Parca vine de la un party de la Hotelul Montis Muntele Mic , cu Rusuoaica , dupa ce si-au albit narile .

  2. Iohann Nicolescu

    La zecile si sutele de lucrari pentru care s-au facut predari de amplasamente pe vremea lui Hurduzeu sa vina acum Dunca cu helicopterul sa faca o banala si normala predare de amplasament este jenant si penibil. Cand s-a facut predarea de amplasament pentru reabilitarea de la Berzovia la Vermes a venit cineva cu helicopterul sau cineva din mass-media ? N-a venit nimeni. Mass-media a venit cand lucrarea a fost gata. Asta e diferența !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei