„Verbul “a face” pentru domeniul medical, este o datorie morală“ – Alina Stancovici

as

Din dimineața acestei zile cele două cadre medicale militare detașate pentru conducerea Secției ATI a SJUR au început efectiv activitatea pe secție. Tot astăzi, medicul militar Simina Dumitrache a facut un tur al aproape tuturor secțiilor din Staționarul 1 pentru a se pune la curent cu activitatea medicală, structura organizatorică și arhitecturală, circuitele și evident să cunoasca celelalte secții ale spitalului.

Este prematur să vă ofer o concluzie, fiind prima zi de activitate, deși este cert că experiența în domeniu a celor două cadre le-a permis o imagine clară – a declarat managerul unității sanitare din Reșița Alina Stancovici. Sunt convinsă că, având conducere militară pe o secție atât de importantă precum ATI-ul, acest lucru va fi benefic pentru aproape întreaga unitate sanitară pentru că Secția ATI este una dintre cele mai importante secții ale spitalului, fiind specialitatea care, prin mijloace farmacologice si tehnice specifice, asigură parte din funcționarea altor secții“.

„Ea este indispensabilă oricărui spital. Cele două cadre medicale, de factură militară fiind, au rigoarea și expertiza organizării mai multor secții medicale, în timp, ele însele venind din Spitalul Militar din Brașov, un spital cu vechime și greutate, dar care în trecut a avut parte de probleme similare și care azi sunt surmontate. În esență, rigoarea nu poate dăuna câtuși de puțin, iar experiența unei conduceri militare nu poate prejudicia cu nimic spitalul, dimpotrivă“.

„Luni, la prima oră, cele două cadre medicale militare se vor întâlni în raportul de gardă al spitalului cu medicii care tocmai au ieșit din gardă și șefii secțiilor. Un lucru însă trebuie să fie înțeles de toată lumea: sănătatea nu are culoare politică și este năzuința supremă a fiecăruia dintre noi. Verbul “a face” pentru domeniul medical, pentru sanatate, în general, este o datorie morală, sănătatea fiind baza tuturor virtuților sociale“ amai spus Alina Stancovici.

Chiar dacă solicitarea mea privind instalarea unei conduceri militare interimare la nivelul secției ATI a stârnit unele animozități pe anumite “insulițe” nu am niciun regret, convinsă fiind că am facut o alegere bună pentru noi toți și bazându-mă pe inteligența celor care văd partea pozitivă, constructivă a demersului. Va fi o experiență și pentru mine pentru că tot ceea ce ne poate îmbogăți cunoștințele ori abilitățile reprezintă un câștig“ a concluzionat Alina Stancovici managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.”

Sursă foto: radioresita.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei