Directorul Borduz răspunde acuzațiilor „denigratoare” ale președintelui Dunca

adi

În urma unor declarații și acuzații pe care președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, le-a făcut în cadrul emisiunii Reper 24 Live la adresa directorului ADI Intercom Deșeuri, Daniel Borduz, pe care îl acuză de incompetență și de crearea unor probleme la nivelul județului privind colectarea deșeurilor, dar și de încasarea nejustificată a unor sume uriașe de bani, șeful asociației amintite a venit cu un drept la replică.

Referitor la banii pe care i-ar fi încasat nejustificat timp de 7 ani la rând, Daniel Borduz a precizat faptul că: „în afara de salariul lunar care este neschimbat din anul 2013 și care este de 3 ori mai mic decât al domnului Dunca, nu beneficiez de alte facilități cum ar fi bonuri de combustibil de la stat care să acopere naveta aproape zilnic Reșița-Timișoara-Muntele Mic, telefon de serviciu și de o chirie lunară în Reșița, de 400-500 euro plătită de către Consiliul Județean”.

Printre altele, președintele CJ îl acuză pe șeful ADI Intercom că în ultimele zile nu s-ar fi ridicat deșeurile din mai multe zone ale județului, decizia de a sista operațiunea nefiind făcută cunoscută administrației județene.

Cu privire la faptul că nu am înștiințat Consiliul Județean despre intenția operatorilor de pe zonele 1 Reșița, 4 Oravița, 5 Herculane și 6 Oțelu Roșu (Senesi și Brai-Cata), atașez adresele transmise către Consiliul Județean și UAT-urile de pe zonele respective și HCJ nr. 237/18.12.2020. Totodată precizez, aceste zone nu au fost afectate de intenția operatorilor de a rezilia pe cale amiabilă contractele cu ADI întrucât operatorii nu au început activitatea ca mai apoi să o sisteze”, a spus în replică Daniel Borduz.

Șeful ADI Intercom vine cu lămuriri legate și de nefuncționalitatea deponeului de la Lupac, situație pentru care ar fi fost scos vinovat și totodată se declară afectat de limbajul pe care președintele Dunca l-a folosit în declarațiile la adresa persoanei sale.

Referitor la acuzația că situația dezastruoasă a nefuncționalității sistemului integrat de management al deșeurilor mi se datorează, fac următoarele precizări:

 • Consiliul Județean a construit CMID-ul de la Lupac și Stațiile de Transfer
 • A desemnat în anul 2016 prin licitație publică operatorul SC Girexim SA care plătește o redevența anuala în valoare de 1.200.000 euro către Consiliul Județean, care trebuie sa asigure buna funcționare a deponeului și a utilajelor achiziționate prin proiect.
 • Totodata, atașez adresele trimise către Consiliul Județean cu privire la faptul când Stațiile de Transfer de la Bozovici și Pojejena vor deveni funcționale pentru a deservi colectarea deșeurilor de pe zonele respective unde ADI are contract semnat prin licitație publică cu operatorul SC Ionela SRL și care trebuia să înceapă activitatea încă din luna decembrie 2020.

În final aș vrea să acuz limbajul și comportamentul Președintelui Consiliului Județean cu privire la faptul că atunci când o persoană nu este pe gustul său ori din anturajul dumnealui, acea persoană suferă grave acuze și minciuni publice pentru a denigra acea persoană.

Din punctul meu de vedere, consider că un președinte de Consiliu Județean ar trebui să aibă un alt comportament și limbaj atunci când face declarații publice cu referire la orice cetățean al județului, indiferent de funcția pe care o deține și statutul social”, a mai spus în dreptul la replică trimis pe adresa redacției, directorul ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, Daniel Borduz.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Popescu

  Cand se opreste acest om?
  Altceva nu stie?
  Vad ca este si procuror si judecator, nu stie ca ei se ocupa cu asta si tot ei dau sentinte.

 2. Marcel Velier

  Pai ba Dunca tu mananci lunar din banii nostri in jur de 4.500-5.000€ si nu ai banii pt cei din centrele de ingrijire copiii DGASPC, si azilul de batranii disponibilizezi de peste tot , pai nu iti este rusine , pai tu azi nici macar consilier judetean nu ai mai iesi, Primul plecat ar trebui sa fie ROMEO Dunca din CJ si Caras Severin. Rusine

 3. istudor

  D-nule Dunca ,nu bagati in seama tot felul de comentarii.Faceti ceea ce trebuie si da,scapati-ne de toti cei incompetenti si lenesi,numiti pe functii doar pe criteriul politic(indiferent din partea carui partid vine recomandarea pentru numirea acestora! ) .
  Acesti indivizi pot fi doar directori sau sefi,iar primul si unicul lor loc de munca(probabil) a fost “la stat”,acolo de unde nu vor sa mai plece deoarece nu-i asa, nu faci mai nimic si traiesti foarte bine din banii contribuabililor.
  Du-te frate in privat si dovedeste acolo priceperea ta,performeaza acolo!!!
  Este greu,stiu,dar sunteti ceea ce trebuie,pardon ceea ce ne trebuie la toti oamenii care doresc normalul in Caras-Severin.
  Spor la treaba si succes !

 4. Dinu

  Hmmm, directorasi de la stat de care nu s-a auzit pina acum (nici ce fac, nici cui se subordoneaza, nici cat incaseaza) tipa prin publicatiile locale ce zmeu rau e noul sef de la CJ, ala vechi a fost bun si-l acuza pe asta nou ca-i tiran, iar unii postaci sar in apararea directorasului cu tot felul de “argumente” (dl. Velier [leat cu presedintele CJ pe care-l tutuiti cu “ba”] ne explicati de unde ati scos cifrele alea, dar va rog niste date oficiale/verificabile?, nu auzite de la Mocioalca sau altii ca el). Pina una-alta se vede activitate in oras si pe drumuri, nu doar in comunicatele de presa; ceea ce e de bine. Inainte era liniste si nu misca nimic, ca la stat poti sa incasezi si fara sa faci ceva.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei