Direcția Silvică din Caraș-Severin câștigă procesul cu Agent Green!

proces

Victorie incontestabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție a administratorul pădurilor de stat din Caraș-Severin împotriva Agent Green, informează Direcția Silvică din Caraș-Severin.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut în aceste zile la Înalta Curte de Casație și Justiție o hotărâre definitivă împotriva Asociația Agent Green, care a solicitat suspendarea Ordinului nr. 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin.

Într-un comunicat de presă semnat de către directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, recent revenit pe funcție, Ion Tabugan, se arată că prin acțiunea neîntemeiată a Asociației Agent Green în vederea suspendării aplicării respectivului ordin emis de Ministerul Apelor și Pădurilor, se evidențiază clar faptul că aplicarea amenajamentului silvic la Ocolul Silvic Băile Herculane nu produce consecințe greu sau imposibil de înlăturat așa cum susțin cei de la Agent Green, „fiind bazat pe norme tehnice legale și aplicabile pădurilor din România”, se mai arată în comunicat.

Decizia emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție precizează foarte clar faptul că implementarea amenajamentului silvic pe linie de mediu s-a făcut în mod transparent și în condiții legale, la data implementării nefiind necesară evaluarea de mediu și evaluare adecvată.

Această victorie reprezintă cu siguranță un pas înainte, iar faptul că pârâții pierzători sunt înseși Asociația Agent Green, ne confirmă în acest moment faptul că Direcția Silvică Caraș-Severin ca unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care este un bun administrator al pădurilor statului din județul Caraș-Severin și implementează cu responsabilitate și succes prevederile legislației din România.

Susținem în continuare faptul că trebuie asigurată continuitatea gospodăririi silviculturale a suprafețelor care nu prezintă strict interes științific, pădurea trebuind gospodărită în continuare de silvicultori, iar aplicarea amenajamentelor silvice aprobate de către Statul Român este pentru noi literă de lege”, se precizează în comunicatul de presă.

La conducerea Direcției Silvice Caraș-Severin a revenit, după cum am precizat anterior, Ion Tabugan, care a ocupat această funcție între anii 2005-2008, după care părăsește direcția pentru o carieră politică, fiind ales deputat în 2008, din partea PNL, trecut apoi la UNPR, reales pe liste comune cu PSD în 2012 și apoi, după ce UNPR a fuzionat cu PMP, reales din partea acestuia din urmă în 2016. În iunie 2018 a trecut la ALDE. revenind în 2020  în PNL.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. GHEORGHE

  Mai exista acest Tabugan care a taiat toata padurea judetului, care q inselat electoratul din acest judet, care nu a facut nimic pt acest judet?
  Sunt curios cand va ocupa fiica-sa postul de medic in Resita.Alo Pnl,Psd, Pro, USR, cat il mai tineți pe asta …s-au asteptam Covidul?

 2. Reval

  Traseistul asta doar si-a umplut buzunarul pe unde a umblat,iar acum a revenit in postura de “lup paznic la stana”,nu a facut nimic pentru Herculane cu toate ca aici are palatul unde locuieste,rusine pentru oras si județ.

 3. tempor1k

  Cine oare a facut si modificat legile astel incat tot sa fie legal?!
  Constiinta este ceva ce nu este indoctrinata legilor umane.
  Pentru anumite situatii date, unii vor fi cu constiinta impacata pentru ca asa a fost legea unora.
  Dar vaiurile se apropie de cei ce au facut „legea”.

 4. Liviu

  Mafioților criminali ai pădurilor ne distrug pădurile atentează la viață noastră mînă în mînă cu mafia magistraților .e vorba de bani nu de protejare a pădurilor criminali pădurilor vor

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei