Dunca vrea rezilierea contractului pentru DJ608 și organizarea unei licitații cu „firme care nu trebuie să dea nimic parandărăt”

modelmic

Contractul de reabilitare a DJ 608 Teregova-Luncaviţa a intrat în atenția autorităților județene, în urma mai multor imagini apărute pe rețelele de socializare, în care se poate vedea starea deplorabilă a tronsonului care face legătura între cele două localități cărășene. Culmea este că au fost alocate fonduri încă de anul trecut pentru repararea acestuia, ordinul de începere al lucrărilor fiind dat în luna septembrie 2020. În februarie 2021, lucrarea care ar fi trebuit terminată într-o lună și jumătate, nici măcar nu a demarat. Autoritățile județene promit că vor lua măsuri, președintele Romeo Dunca vorbind chiar de rezilierea contractului și organizarea unei noi licitații.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Județean Caraș-Severin, „DJ 608 Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica nu a fost refăcut, până în prezent, deoarece constructorul – Asocierea SC EMILIANO VEST SRL – SC MANU CONSULTING SRL – a refuzat demararea lucrărilor, DDJ Caraș-Severin respectând toate condițiile pentru începerea reabilitării drumului”. Autoritățile județene mai informează că o echipă a Direcției de Drumuri se va deplasa astăzi în teren, alături de vicepreședintele Marius Isac, fiind convocați atât proiectantul, cât și constructorul, pentru rezolvarea urgentă a situației existente.

144494911_2105883159547430_1810456197498392360_n 144501453_2105883212880758_2614069756777228757_n

Mult mai tranșant, președintele forului județean Romeo Dunca anunță că dorește să rezilieze contractul cu constructorul și să organizeze o nouă licitație.

Licitația a fost câștigată de firma Emiliano pe motiv că se rezolvă în 47 zile. A trecut aproape o jumătate de an, banii sunt, dar lucrarea nu a început.

Contractul e păgubos pentru județ prin culpa fostei conducerii județene în primul rând și a celor de la DDJ. În principal a fostului director.

Știm ce avem în acte și vedem realitatea. Știm și data la care trebuia terminată lucrarea și avem calendar pentru a înțelege cât a trecut de la momentul respectiv.

Doresc să reziliez acest prim contract păgubos pentru județ și pentru locuitorii din Luncavița și doresc cât de repede să organizez o nouă licitație la care să participe firme serioase, care nu trebuie să dea nimic parandărăt. Nici la președinte, nici la partid. Doar să facă treabă și să ușureze viața cetățenilor prin lucrări de calitate și în termenele prevăzute. Chiar și a celor din zonele care au avut alte opțiuni de vot.

După finalizarea acestei acțiuni vor urma altele în așa fel încât ori plec eu, ori se schimbă în bine cei care câștigă licitații dar nu le onorează corespunzător”, susține președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.

foto DJ608: Facebook (Trebuian Sergiu)

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Ramona

  Avem incredere in Dvs., aratati -le ca se poate dl.Romeo Dunca! Transparenta si informare trebuie sa existe inainte de munca si seriozitate.

 2. Manivela

  Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat in septembrie, luna in care au fost alegeri locale iar soferul Dunca a fost ales președintele Consiliului si a declarat ca desființează Directia de Drumuri Județe. Nici un om de afaceri NORMAL LA CAP NU MAI incepea lucrarile la drumurile judetene din Caras-Severin. Domnule șofer Dunca , romanii au o vorbă “Gura bate curul”. Prin interventiile tale populiste faci mult rău județului. Cei fără multa experiență “pun botul” la populismele tale. Ai vopsit macar usa si cardul de la Spitalul Groazei( stationar 3)? Ai probleme in instanță cu desfiintarea Directiei de Drumuri? Asa pățesc sefii atotștiutori care nu ascultă de profesioniști si apoi ii acuză , ca sa isi poată angaja firme de “casa” (avocatură, consultanță,etc). Trucul este vechi si practicat de aproape toți. Sa dea Dumnezeu sa greșesc eu , imi cer scuze anticipat.

 3. DuaLipa

  Să vopsești ușa și „cardul” ar fi ușor, mai greu e să repari ce alții – știm noi cine, cu toții! – nu au făcut nimic altceva timp de 30 de ani decât să fure!
  Capisci?

 4. Johann Nicolescu

  Paranoia d-lui Dunca atinge paroxismul, hotu … striga hotii cat il tine gura. La apele Romane de la Galati a fost angajata o ospatarita/manichiurista la noi la CJCS a fost angajat un DJ de la Ponton si diversi “specialisti”, oameni de casa ai d-lui Dunca, deci despre ce vorbim ? Minciuni, bla-bla-uri, ineptii si aberatii.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei