Dezbatere on-line dedicată Zilei Internaționale a Femeii

ziua femeii

Biroul Parlamentului European în România vă invită astăzi, la o dezbatere online, dedicată Zilei Internaționale a Femeii, cu tema „Perspectiva de gen în contextul pandemiei de COVID-19”. Se va discuta despre măsurile necesare pentru integrarea dimensiunii de gen în politicile europene și naționale și consolidarea egalității de gen, precum și pentru menținerea și protejarea drepturilor femeilor pe toată durata pandemiei și în perioada ulterioară. Ținând cont de nevoia unor asemenea măsuri, Parlamentul European a adoptat la data de 21 ianuarie 2021 o rezoluție referitoare la perspectiva de gen în perioada crizei COVID-19 și după această criză.

Dezbaterea va avea loc în intervalul 11:00 – 12:30 și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Biroului.

La eveniment vor participa membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor ce activează în domeniu, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai mediului de afaceri, precum și reprezentanți ai mediului academic și presă.

Remarci introductive: Mădălina-Beatrice MIHALACHE, Șefa Biroului Parlamentului European în România

Participanți:  Maria GRAPINI, deputată în Parlamentului European (S&D); Ramona STRUGARIU, deputată în Parlamentului European (RE); Andreea PASCU, șef serviciu Strategii, Politici, Programe și Monitorizare pentru Egalitate de Șanse, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES); Andreea RUSU, directoare executivă, Centrul Filia; Adrian BULGARU, director, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO)

Moderator: Denise THEODORU, jurnalistă

Dacă doriți să participați prin aplicația Zoom, vă puteți conecta accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/j/81037363492?pwd=cmJPblN0emFWR2NzM29wZzB3endzQT09 (parolă 0802).

Puteți trimite întrebările dumneavoastră accesând site-ul Sli.do, cod: #ZiuaFemeii.

Sursă foto: realitatea.net

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei