Claudiu Dolot: „Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unor agenți economici!

dolor

Președintele ANPC România, reșițeanul Claudiu Dolot a stabilit încă din primele zile de mandat, alături de echipa pe care o coordonează, o serie de priorități. Totodată, președintele Dolot informează că ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce privește piața de bunuri și servicii, mai ales cele absolut necesare în acestă perioadă marcată de pandemia Covid-19.

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măștile comercializate în spațiul UE.

De menționat că Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene. Acestea au fost semnalate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituția abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.

„Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Vis-a vis de prioritățile despre care aminteam mai sus și  pe care și le-a stabilit conducerea ANPC, acestea ar fi:

-alinierea politicilor de protecție a consumatorilor la standardele europene;

-introducerea, adaptarea și valorificarea de bune practici, inspirându-ne din modelele de succes ale altor țări din UE;

-creșterea gradului de satisfacție și de siguranță al consumatorului român prin aplicarea unor strategii coerente de educație și prevenție în rândul conumatorilor;

-aplicarea unei politici de TOLERANȚĂ ZERO față de practicile neconforme, care aduc atingere consumatorului român.

Alături de președintele Claudiu Dolot, din conducerea ANPC fac parte vicepreședinții Vera Mitran și Claudiu Giurcău și directorul general Paul Anghel.

 

 Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei