„Ar trebui să avem și noi măcar o saltea, să nu ne facem de râs”! Consiliul Județean, pregătit să doteze ISU Semenic!

modelmic

ISU Semenic se numără printre inspectoratele pentru situații de urgență care nu au în dotare o pernă pneumatică. Subiectul, intens dezbătut la nivel național în urma tragediei de la Constanța, unde o femeie a decedat după ce a căzut de la etajul șase, din locuința cuprinsă de flăcări, a fost abordat și în cadrul ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin derulate ieri.

Prezent la ședință pentru susținerea unui raport anual privind capacitatea de protecție civilă pe anul 2020, precum și capacitatea de apărare împotriva incendiilor pe anul 2020 și măsurile de optimizare a acesteia, inspectorul șef al ISU Semenic, locotenent-colonel George Cozariuc a fost întrebat de consilierul județean Flavius Nedelcea, dacă în dotarea inspectoratului cărășean pentru situații de urgență se află o saltea pneumatică.

Aceste saltele se numesc de fapt perne pneumatice, care în 2010 au fost casate. Erau fabricate în 1974, ca și masca contra fumului și gazului. Sunt în derulare anumite proiecte, sperăm ca anul acesta să avem o pernă pneumatică în dotare. Deocamdată nu avem. Sunt patru județe în țară care au, prin achiziție prin Consiliul Județean. Timișul este unul dintre ele și dacă va fi nevoie vom cere sprijinul”, a răspuns șeful ISU Semenic.

Răspuns care nu l-a mulțumit pe președintele forului județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, acesta atrăgând atenția că o astfel de pernă pneumatică ar fi necesară în dotarea ISU și cerând inspectorului șef să se intereseze la ce sumă s-ar ridica a o astfel de investiție și să transmită o cerere pentru achiziționarea acesteia, prin intermediul Consiliului Județean.

Aceasta  este o problemă. Cred că ar trebui să avem și noi una, să nu ne facem de râs, să apărem și noi la televizor. Cât costă o saltea? Haideți măcar una să luăm. Veniți cu o propunere, veniți cu o solicitare și noi o să încercăm să găsim fonduri pentru asta. Chiar suntem de râs, mai ales dacă o să lucrăm la acoperiș, mai pică unul…”, a atras atenția Romeo Dunca.

În ceea ce privește pregătirea pompierilor cărășeni, șeful ISU Semenic este de părere că nu ar exista probleme. „Țin să vă anunț că pregătirea noastră este continuă, suntem pregătiți pentru orice intervenție. Am avut și anul trecut incendiu la CJ, care a fost stins foarte repede, deci nu sunt probleme la nivelul județului, așa consider personal”, a afirmat locotenent-colonel George Cozariuc.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  Cred că ar trebui să avem și noi una, să nu ne facem de râs, să apărem și noi la televizor. Cât costă o saltea? Haideți măcar una să luăm …”, a atras atenția Romeo Dunca.

  Inteligent şofer! O saltea judeţeană (anti râsu-plânsu).
  În cât timp de la declanşarea unui incendiu ar putea ajunge unica saltea la destinaţiile posibile în tot judeţul?
  Dacă nu cumva sunt blocuri exclusiv în capitală (Reşiţa).

  1. DuaLipa

   Dumnezeule!
   Iarăși ești pe lângă cu „comentariile” tale, șmechere, dar de fapt… IDIOATE!
   Bu-Hu-Huuu… Nu îți dai cu capul de peretele camerei!?
   Măcar o dată pe zi? Haide, încearcă! Te rog frumos! Poate îți reviiiii…..

  2. Habar n-am

   Pertinent comentariu. La obiect, analitic, cerebral.
   De ce sa avem o saltea? Am fi al cincelea judet din tara, daca CJ va achizitiona o saltea.
   Pana acum a fost perfect, nu am avut deloc.

 2. Gheorghe din Oravita

  Poate o trambulina la fiecare oras cu imobile peste 4nivele este mai bun. Combinam utilul cu placutul si da bine la raportari. Oricum totul tine de minciuna si ,,merge si asa”

 3. Costa

  Daaa,a fost stins ” foarte repede ” incendiul de la CJ….intr-o ora si junatate si cu ajutorul a 4 masini venite de la ISU Timis !
  Asta inseamna repede pentru dumneata,d-le locotenent colonel George Cozariuc,90 minute ???
  Aveti 5 km de parcurs pana la CJ…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei