Deputatul Rujan explică votul acordat pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului!

Rujan vot anti-Weber

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului de către plenul reunit al Parlamentului, revocarea survenind în urma celor 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”.

Anterior, comisiile juridice au adoptat raportul de admitere a solicitării de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Așa cum ați aflat, senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Poziția de Avocat al Poporului reprezintă o cheie în arhitectura de putere a administrației, dat fiind că aceasta e singura instituție care poate bloca ordonanțele de urgență emise de guvern prin atacarea lor la Curtea Constituțională.

Unul dintre parlamentarii care au votat pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului este deputatul Partidului Național Liberal Dumitru Rujan, cel care își argumentează decizia alături de cei 246 de colegi ai săi:

Am votat PENTRU adoptarea proiectului de Hotărâre privind revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. Am fost prezenți 280 de parlamentari, dintre care pentru adoptare au votat 247.

Renate Weber nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând legea de funcționare a Avocatului Poporului.

În tot mandatul său, Renate Weber nu a intervenit în nicio cauză cu minori. Conform legii, era obligată să facă asta. Renate Weber nu a întreprins nicio acţiune şi anchetă proprie şi nu a formulat recomandări proprii pentru implementarea Hotărârii Camerei Deputaţilor privind concluziile şi măsurile comisiei de anchetă referitoare la situaţia copiilor dispăruţi.

Renate Weber a atacat la CCR legea privind tăierea pensiilor speciale, în condițiile în care ea însăși este un potențial beneficiar de pensie specială.

Avem nevoie de un Avocat al Poporului, care să îi reprezinte cu adevărat pe români“, a ținut să puncteze deputatul cărășean Dumitru Rujan.

De cealaltă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă de marți că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituțională schimbarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului și că vor reclama Comisiei Europene acest demers.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “În tot mandatul său, Renate Weber nu a intervenit în nicio cauză cu minori. Conform legii, era obligată să facă asta.”

    Tot conform legii, minorul (copilul) are dreptul la libertate de exprimare, gândire, … şi dreptul de a fi ascultat în orice procedură judiciară sau administrativă care îl priveşte.
    Doar că instanţele nu privesc, privează.
    Ca şi în cazul fetiţei de la Baia de Aramă.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei