Creațiile „speranței” de la Liceul „Sabin Păuța”, premiate de Lions Reșița Kindness

pr

Lions Reșița Kindness a inițiat un concurs de pictură pentru toate clasele de arte vizuale de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, începând cu clasa a V-a până în clasa a XII-a, cu tema „Speranță”.

De ce „speranță”? Pentru că am vrut să vedem generațiile de la clasa a V-a până la a XII-a ce înțeleg prin speranță. În această privință i-am rugat să scrie fiecare și propria viziune despre ce au pictat, pentru a nu fi viziunea altora, ci a lor proprie”, a precizat președintele Lions Reșița Kindness, Mirela Ciobanu.

1

Fiecare concurent a scris o mini-prezentare despre ce reprezintă desenul creat.

Cred că fiecare avem nevoie de speranță, mai ales după un an așa greu care tocmai ce a trecut”, a mai spus Mirela Ciobanu.

2

Premiile au fost oferite pe clase, lucrările fiind selectate de un juriu din care au făcut parte doi profesori din afara localității, unul din Târgu-Jiu și unul din Sighișoara, iar premiile au constat în sume de bani: 300 de lei premiul I, premiul II – 200 de lei și 100 de lei premiul III. De asemenea, premianții au primit și câte o floare în dar pentru înfrumusețarea momentului.

8

„Picturile sunt extraordinare, copiii au fost încântați. Din păcate nu au participat de la toate clasele, dar eu zic că este un început bun. De exemplu, la clasa a V-a am avut 14 participanți și a fost foarte greu să se jurizeze acele lucrări pentru că toate au fost foarte reușite, dar sperăm că anii viitori, dacă se repetă astfel de concursuri, să putem avea mai mulți doritori”, a declarat Mirela Ciobanu, președinte Lions Reșița Kindness.

5

 

Lucrările elevilor au fost expuse în holul Liceului de Arte „Sabin Păuța” iar pentru perioada următoare se caută un loc pentru a putea fi expuse undeva în oraș pentru a fi vizibile și astfel elevii să fie promovați.

6

7

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei