Cum își arată fanii fotbalului sprijinul și aprecierea față de clubul sau țara lor?

modelmic

Susținerea unei echipe presupune multă dedicare din partea unui fan. Fie că își face timp indiferent de oră pentru a-și urmări echipa, ori economisește din resursele financiare pentru a putea participa la diverse meciuri, în timp ce își pune toate speranțele în victorie, este destul de evident atunci când acesta poate fi identificat ca un fan adevărat. Deși jucătorii de pe teren și antrenorul sunt cei care au un impact direct asupra rezultatului, fanii au un cuvânt major de spus. Și la fel cum persoanele aflate pe teren pot cauza suporterilor fiori pe coloana vertebrală, așa și o mulțime de fani poate deveni o forță majoră în spatele echipei lor.

pexels-photo-6077785

Fiecare fan are propriul mod de a-și arăta pasiunea pentru echipă. La Cupa Mondială din 2014, camerele făceau adesea zoom în tribune pe un fan brazilian timid, care era văzut în fiecare meci având o copie a trofeului reprezentativ pentru această competiție. Chipul său răvășit de lacrimi după înfrângerea Braziliei de către Germania a inundat rețelele de socializare. Chiar și cu inima frântă în urma acelui eșec, el a reușit să câștige milioane de inimi de pe cuprinsul întregului glob.

Probabil Campionatul European UEFA nu a fost niciodată atât de așteptat precum cea de-a 16-a ediție, care a fost amânată pentru acest an. Dar, la fel ca în toate, cu cât așteptarea este mai lungă, cu atât sunt mai satisfăcătoare rezultatele. Și, în afară de posibilitatea de a participa la transmisiuni live, fanii pot plasa pariuri euro 2020, ghidându-se după zile, echipele care se confruntă și ore exacte. Atunci când se angajează într-o astfel de activitate, fanii dovedesc că sunt capabili să-și pună toată încrederea în echipa lor preferată și își asumă în același timp faptul că ar putea să fie dezamăgiți, întrucât viața nu este doar despre victorii.

Fanii pot ajunge să depună eforturi extreme pentru a-și sprijini echipele. Pot călători în primul rând în locuri îndepărtate. A urma o echipă de fotbal este o slujbă cu normă întreagă. Așteptarea meciurilor, mersul pe stadioane cu ore întregi înainte de meci, citirea informațiilor cu privire la echipele lor, toate necesită mult timp. Și poate deveni chiar dificil dacă echipa joacă un meci în deplasare. Cu toate acestea, a călători pe stadioane situate la mare depărtare este un lucru normal pentru un fan de fotbal. În fotbalul ligii există meciuri în deplasare la fiecare două săptămâni, când fanii călătoresc pe distanțe lungi pentru a-și demonstra sprijinul echipelor lor. Distanța devine și mai mare atunci când este vorba despre o competiție continentală.

Tatuajele nu mai sunt de mult un lucru ieșit din comun. Există o mulțime de motive pentru care  oamenii le aleg. Fanii fotbalului își arată aprecierea pentru echipele/jucătorii preferați cu modele inovatoare care rămân cu ei pentru totdeauna. Este comun ca aceștia să aibă impregnate pe piele chipurile jucătorilor de fotbal, în timp ce logo-urile cluburilor preferate sunt, de asemenea, o priveliște populară. Înșiși fotbaliștii sunt cunoscuți pentru înclinația lor pentru tatuaje și nu este o surpriză faptul că oamenii își imită idolii prin folosirea cernelii în tot felul de moduri creative.

pexels-photo-1884574

Pentru mulți fani toată logica dispare în ziua meciului echipei lor preferate, aceștia transformându-se în niște superstițioși. Purtarea unui tricou vechi murdar, nespălat după fiecare meci, ocuparea unui loc specific la o distanță bine calculată față de televizor sau servirea aceleiași mese înainte de un meci sunt doar câteva exemple de superstiții pe care fanii le respectă, în speranța că le-ar ajuta pe echipele lor preferate să câștige. Cum anume o pereche de șosete sau o banderolă pot influența succesul unei echipei este o întrebare fără răspuns și, desigur, ilogică, dar continuă să fie una dintre cele mai proeminente practici legate de sport.

Dacă ești un fan al fotbalului sau ai prieteni microbiști, cu siguranță cunoști și alte metode prin care poate fi exprimată aprecierea. Oricât de nelalocul ei ar putea părea, cu siguranță este doar un gest pornit din cele mai bune intenții.

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei