Costel Ciobanu, unul din principalii contribuabili la bugetul Reșiței! „Și atunci de ce nu a donat funicularul orașului”?

 

modelmic

Omul de afaceri Costel Ciobanu este unul din principalii contribuabili la bugetul Reșiței. Informația, surprinzătoare sau nu, i-a scăpat primarului Ioan Popa în ultima ședință a Consiliului Local, atunci când a fost dezbătut subiectul achiziționării funicularului de calcar, construit la Reșița în urmă cu peste 50 de ani și pe care Ciobanu l-a achiziționat de la TMK contra sumei de 150.000 de dolari.

În proiectul de hotărâre inițiat de Popa se stipula vânzarea prin compensare a construcției metalice, motiv pentru care s-a ridicat întrebarea la ce sumă se ridică în prezent datoriile pe care le are Costel Ciobanu către Primăria Reșița. Și care, în ciuda așteptărilor multora, sunt zero la ora actuală. Dar, a atras atenția Popa, Costel Ciobanu face parte din primii 10 contribuabili la bugetul local, atât prin intermediul societății Coda Serv cât și a celorlate firme pe care le deține. Dar dacă stă atât de bine din punct de vedere financiar, de ce nu a donat funicularul orașului, a întrebat unul dintre consilierii locali, dând ca exemplu investitorul din zona fostului CET, care a donat Primăriei podul peste Bârzava și aleea de promenadă pe care le-a realizat acolo.

„Nu vă așteptați la gesturi din astea mărețe de la oricine. Pe Costel Ciobanu îl cunosc foarte bine. Este un  tip care plătește datoriile, dar care își calculează foarte bine finanțele. Dar nu este un subiect de discuție, cred că divagăm”, a fost replica primarului Ioan Popa.

Finalul discuției este deja cunoscut, consilierii locali reșițeni au fost de acord cu achiziționarea funicularului, cu condiția ca prețul de cumpărare să nu fie mai mare decât suma plătită de Ciobanu celor de la TMK.

Citește și OFICIAL! Primăria Reșița achiziționează funicularul de calcar! „Și dacă îl tăiem și îl aruncăm la fier vechi, tot vom fi în câștig”!

Citește și Popa vrea promenadă și restaurante pe funicular, în cadrul unui proiect unic în Europa! Consilierii locali amână cumpărarea construcției și cer mai multe detalii!

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Toader

  Karina,dacă ai fost în sală la şedinţă şi oferi informaţii, fă-o până la capăt, TRANSPARENT!Spune şi cine a pus respectiva întrebare, nu doar EVAZIV,unul dintre consilieri!Asta ca să ştim şi noi, alegătorii, cât îi duce mintea pe unii dintre ăştia de acolo!Dacă nu ştii, atunci taci de tot,dacă da,tot rău este, nu ai sânge de ziarist adevărat!

 2. zero

  „Nu vă așteptați la gesturi … nu este un subiect de discuție…”, a fost replica primarului Ioan Popa.
  Nu, nu.
  În proiectul de hotărâre inițiat de Popa se stipula vânzarea (!!!) … construcției metalice. Către cine?

 3. unu

  Sper sa faca si barzava aia, ca daca ma duc la promenada sa vad doi pensionari cum pescuiesc broaste si vreo doi romi ascunsi in boscheti, mie ca mi se face rau de inaltime si mai vomit pe acolo.

  1. Petru

   „Sper sa faca si barzava aia…” – ce sa faca „barzava aia” – facem baraj si club de caiac, plimbari cu hidrobiciclate si centrala hidro sa functioneze iluminatul pe LED, aducem lebede de la Viena…

 4. Petronel

  Acest important contribuabil, la bugetul Primarie Resita, a inchis si ultima Biblioteca din Govandari ! Pina anul acesta nu stia ca este propietar Comalimentul. pe acel spatiu, de la ADA !? Nimeni nu-i cere niste bani ca a intretinut acel spatiu, sa nu devina ruina?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei