Cele 5 milioane de euro investite în Oravița încep să prindă contur

a

Accesarea fondurilor europene rămâne singura cale sigură de dezvoltare a localităților urbane din Caraș-Severin și nu numai. Investiții în infrastructură, reabilitarea energetică a unor clădiri, unități sanitare noi sau modernizarea celor existente, practic plaja investițională depinde doar de imaginația primarilor și de necesitățile comunităților pe care aceștia le reprezintă.

aa

O astfel de investiție europeană se derulează în prezent și la Oravița, unde Primăria a demarat deja lucrările de construcție a garajului pentru cele patru autobuze electrice care vor asigura transportul în comun, achiziționate prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița bazată pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor orașului Oravița”.

aaa

Pe lângă achiziționarea autobuzelor și construirea terminalului, proiectul în valoare de aproximativ cinci milioane de euro mai prevede și înființarea a 16 stații de autobuz, platforme de așteptare pentru călători cu construcții metalice pentru adăpostire, implementarea unui sistem integrat de e-ticketing, reabilitarea și modernizarea a 2 km de străzi, modernizarea a aproape 9 mii de metri pătrați de trotuare.

aaaa

„Platforma la care se lucrează în prezent va fi împărțită în două zone principale: terminalul propriu-zis, mai exact un garaj pentru autobuze hibrid, și o zonă socio-administrativă, care va cuprinde birouri, vestiare și spații tehnice“, ne-a precizat edilul orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu. Termenul de finalizare a acestei investiții este luna februarie a anului viitor.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei