BILANȚ: Amenzi de peste 11 milioane de lei, aplicate în Caraș-Severin în 2020, în contextul COVID-19

politie

 

Peste 22.000 de amenzi în valoare de peste 11 milioane de lei au fost aplicate de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin pe parcursul anului 2020 pentru încălcarea normelor care au reglementat starea de urgență/alertă și a actelor normative pentru prevenirea și combaterea epidemiei. Cifrele sunt prezentate într-un raport al activității IPJ Caraș-Severin pe anul trecut, raport în care sunt cuprinse și acțiunile derulate pentru prevenirea infectării și răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Începând cu luna martie 2020, odată cu decretul de instituire a stării de urgență și ulterior, succesiv, a stării de alertă, personalul inspectoratului a desfășurat, zilnic, misiuni pentru impunerea/verificarea măsurilor și interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus.

Au fost organizate și executate un număr total de 4.115 acțiuni punctuale, în zone de interes sau cu efective lărgite/de amploare.

În cadrul tuturor misiunilor desfășurate au fost legitimate un număr de 294.021 persoane, fără a lua în calcul persoanele aflate în cele 501 convoaie care au fost însoțite la locurile de carantină instituționalizată, în perioada stării de urgență.

Au fost verificate, în total, 9.800 societăți comerciale/PFA cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor impuse de starea de urgență/alertă.

Un număr de 33.946 mijloace de transport au fost verificate, în cadrul tuturor acțiunilor și misiunilor desfășurate în context”, se arată în bilanțul de activitate al IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii au constatat un număr de 98 infracțiuni în context, din care 29 de infracțiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor. Au fost aplicate un număr de 22.019 contravenții pentru încălcarea normelor care au reglementat starea de urgență/alertă și actele normative pentru prevenirea și combaterea epidemiei,  în valoare de 11.499.373 de lei.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei