Primarul Mălăiescu a găsit soluția pentru prevenirea inundațiilor la Oțelu Roșu: „Vom îndigui ierugile care înconjoară orașul”

modelmic

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, și-a propus să rezolve anul acesta una din problemele cu care cetățenii orașului se confruntă de o bună bucată de timp: inundații, care apar în anumite zone ale orașului în urma ploilor abundente. Una din soluțiile găsite de edil  o reprezintă îndiguirea a trei ierugi, lucru care ar urma să se întâmple în perioada următoare.

Avem un proiect pe care îl pregătim pentru anul 2021. La ultimele inundații, din păcate, au fost gospodării care au avut foarte mult de suferit, de aceea, în perioada următoare, în cursul anului 2021, vom începe să îndiguim cele trei ierugi care înconjoară orașul Oțelu Roșu. Sunt trei ierugi care tot timpul la ploi abundente, mai ales când este cod roșu, ne-au făcut probleme”, a explicat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Pericolul inundațiilor nu ar dispărea complet la Oțelu Roșu odată cu îndiguirea ierugilor, recunoaște primarul. Să nu uităm că în vara anului trecut în urma unor căderi masive de apă, râul Bistra a crescut foarte mult, patru case din Oțelu Roșu rămânând izolate și fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea cetățenilor din locuințe. Primarul Mălăiescu precizează că însă că administrația locală nu poate interveni pe râul Bistra, dar că a purtat discuții cu cei de la Apele Române pentru decolmatarea acestuia.

Ierugile aparțin de orașul Oțelu Roșu, deci lucrarea o va face Primăria, dar râul Bistra aparține de Apele Române, acolo noi din păcate nu putem interveni. Și acolo de multe ori am avut discuții vizavi de râul Bistra pentru că am avut o parte a râului Bistra chiar împădurită la un moment dat. Cei de la Apele Române au înțeles după mai multe adrese că trebuie să intervină, au intervenit, încă mai este de lcuru. Dar așa cum spuneam vizavi de decolmatarea și curățirea râului Bistra din păcate noi nu avem temei legal pentru a lua măsuri”, a mai precizat primarul Luca Mălăiescu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. imoGen

    Ar face bine dacă s-ar ocupa de canalizările de pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Avram Iancu. La fiecare ploaie mai serioasă, căminele de pe străzi se transformă în fântâni arteziene și curg râuri de “ciocolată” pe asfalt.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei