Bebe Pasere – PRO România: „Independentul Felix Borcean se folosește de electoratul PSD, pe care crede că-l poate prosti după bunul plac!“

Bebe Pasere

Candidatul PRO România la funcția de primar al municipiului Caransebeș, Bebe Pasere, se arată contrariat de ultima declarația „aruncată“ în mediul online de actualul edil al orașului de pe Sebeș și Timiș. Pasere crede că, din postura de independent, Borcean profită de naivitatea mai multor formațiuni politice, dar și a cetățenilor, urmând a deveni beneficiarul unor potențiale voturi nemeritate. „După ce s-a dezis ani de zile de social-democrați pe care i-a persiflat în Consiliul Local, acum are mare nevoie de voturile lor pentru a mai prinde un nou mandat. Ceea ce PSD-ul local nu observă este că prin cea mai recentă declarație, domnul primar nu face altceva decât să se dezică de această formațiune. Practic, am nevoie de voi PSD, acum mai mult ca niciodată, dar nu voi fi niciodată un om din și de echipă, viziunea mea doctrinară fiind diametral opusă de cea a social-democraților. Cum reușești să săruți și să scuipi PSD-ul cu aceeași gură, domnule Borcean? Acum e bună „ciuma roșie“? Altfel spus, te favorizează voturile PSD-ului, dar în fața lumii vrei să rămâi un rebel (fără cauză), victimizat și umil?, reclamă candidatul PRO România, Bebe Pasere, care-și continuă argumentația acuzatoare.

Constat astfel, cu tristețe, că din nou votanții de stânga sunt jigniți. De data asta nu pentru că sunt mai în vârstă sau săraci, ci pentru că sunt bănuiți că ar fi mai proști. Și spun asta pentru că avem candidat la Primăria Caransebeș care nu știe cum să se disocieze de „ciuma roșie“ ca nu cumva să se infecteze, dar le cere voturile. El vrea să rămână pur, deci independent.

Eu pot să vă spun că acei oameni de la care „independentul“ așteaptă voturi sunt părinții și bunicii noștri. Sunt săraci nu neapărat pentru că nu au muncit, ci pentru că au investit în noi. Tot ce au avut. Și ei știu că au primit sprijin în ultimii 30 de ani numai de la cei care și-au asumat să îi ajute și nu i-au jignit niciodată. Adică de la stânga politică. Faptul că sunt mai săraci nu înseamnă că nu înțeleg când cineva încearcă să îi păcălească. Un candidat de dreapta este pentru ei doar un candidat de dreapta.

În disperarea lui evidentă după voturi, Felix Borcean calcă în picioare doctrine, propune la colț de stradă funcții aliaților săi de conjunctură, pe care, firește, nu va fi capabil să le onoreze, dar oricum acest lucru contează mai puțin acum. Această goană nebună după voturi, pe care le vrei culese și de pe stânga și de pe dreapta, folosind PSD-ul ca o unealtă, pe care, odată ales fiind, mai vezi tu ce faci cu ea, nu poate conduce decât la o decredibilizare a atipicului meu contracandidat. Autovictimizarea a ajuns să fie un criteriu demn de luat, cu care să sensibilizezi cetățeanul cu drept de vot? Neasumarea politică, asemenea? Nu cred, stimabil independent candidat la primăria Caransebeș că electoratul din orașul nostru este unul credul și ușor de dus de nas, așa cum ți-ai făurit această aură de independent imaculat, pe care o joci într-un stil numai de tine știut. Cel puțin sper să nu fie așa, pentru binele urbei noastre – deziderat pe care l-ai cam pus la spate în mandatul pe care îl închei „en fanfare“. Rămâi independent, așa cum îți convine, pe mine, unul, nu o să mă convingă niciodată jocurile combinative la care ai recurs în campania asta. Noi suntem stânga modernă, suntem PRO ROMÂNIA. Și nu lăsăm pe nimeni în urmă!“, afirmă răspicat candidatul PRO România la funcția de primar al Caransebeșului, Bebe Pasere.

Declarația candidatului PRO, vine în contextul în care primarul Caransebeșului, Felix Borcean a făcut o declarație de neasumare a curentului social-democrat care a decis să îl sprijine în demersul său, un alt fel de a spune „dacă voi mă vreți, eu n-am nimic împotrivă“: „Vreau să o spun foarte răspicat: NU AM TRECUT LA PSD, dar faptul că ei mă susțin este remarcabil pentru un partid mare. E o maturitate politică de apreciat.

De asemenea vreau să vă mai spun că NU VOI TRECE LA PSD nici după alegeri, dar cu siguranță VOI AVEA UN PARTENERIAT LOIAL, cu cei care urmăresc binele nostru, al tuturor. Și cu siguranță, O STRÂNGERE DE MÂNĂ ÎNTRE PARTENERI LOIALI E MAI PREȚIOASĂ DECÂT O ADEZIUNE DE CONJUNCTURĂ“.

În competiția electorală din 27 septembrie de la Caransebeș, trei nume sunt vehiculate cu șanse la șefia administrației municipiului Caransebeș: actualul edil, Felix Borcean, care candidează din postura de independent susținut de un amalgam politic atât de pe stânga, cât și de pe dreapta eșichierului politic, consilierul municipal Andra Pleșa – PNL și Bebe Pasere – PRO România.

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Minea Mihai

  Trist și dezamăgitor. Ești prea nou în politică pentru a vorbi de doctrine și principii politice. Mai ales la nivelul unui orășel cu pretenții de municipiu. Se pare că nu ai înțeles că este momentul ruperii de un trecut politic nu tocmai benefic și nu tocmai onest. Că este vremea unei alte generații care să se rupă cât mai mult de politica postdecembristă. Că a sosit momentul ca principiile clamate de politicieni să se regăsească și în viața reală. Că stânga, dreapta sau centru sunt doar niște poziționări politice menite să creeze echilibrul unei societăți normale. Că suferim tocmai din cauză că lupta politică se duce cu dușmănie fățișă (între membrii) și cu înțelegeri subterane (între conducători).
  Da, știu că este de neînțeles, în România actuală, ca orgolii individuale și de partid să fie lăsate deoparte pentru ca un orășel precum Caransebeșul să poată fi condus echilibrat conform dorințelor tuturor locuitorilor. Să fie, oare, deranjant faptul că niște oameni (independenți sau nu) au hotărât că este momentul ca orașul nostru să nu mai fie considerat proprietate a unui partid, clan sau persoană fizică.
  Eu cred că tocmai aceste înțelegeri nemaiîntâlnite până acum să ofere soluția câștigătoare și, te asigur că, dacă va fi așa, vei asista la cea mai prosperă perioadă a orașului nostru din ultima vreme. Bineînțeles și cu ajutorul tău și al echipei tale.
  PS: cunoscându-ți bunele intenții, îți doresc ca atunci când vei trage linia finală în politică dezamăgirile să nu eclipseze, covârșitor, satisfacțiile.

 2. Flavius Mateescu

  Domnu’ Pasere, păcat de tinerețea ta. Tu cum poți să-l pupi pe Mocioalcă, Ion, când el îi pupă borseta lui Bejeriță ? Aaa, poate primești și tu ceva de-acolo. Bejeriță are o borsetă neagră, plină cu hârtii roz de 500 euro. Mocioalcă o știe și se închina la ea ca să poată să-și cumpere influența la Oprea, Geoană, Dragnea, Bădălău, etc. Bejeriță îi dădea borseta iar Mocioalcă fugea cu ea la cumpărat putere ! Putere în județ ca Bejeriță să-și facă liniștit palate prin județ. Sunt sigur că știi asta foarte bine. Păcat că faci pe lupul moralist când nu ești nici pe departe de Felix Borcean care-i țuca ghiulul lui Vela.

 3. Budha

  Nea Minea, asta a fost tot din fițuici? Ai tras iar un bilet de papagal? Hai sănătate și lectură plăcută. Ești un simpatic și îmi place ca nici riduri nu faci.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei