IzolArt Fest, o doză de sănătate pentru minte și inimă, în enclava culturală Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc

modelmic

 

Proiect inedit în Caraș-Severin: enclava culturală Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc, așa cum este cunoscută zona în ultimii ani, va găzdui în perioada 25 – 30 august IzolArt Fest, un festival ce se dorește o doză de sănătate pentru minte și inimă. Evenimentul, ce va cuprinde teatru, stand up, muzică, expoziții, lansări de carte, este organizat de Primăria Sasca Montană, Primăria Ciclova Română, Hugo Models Management și Asociația Culori cu suflet, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Caraș – Severin. 

Colonizată în ultimii ani de artiști și oameni de cultură din Timișoara, zona Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc a găzduit în ultimii ani evenimente dintre cele mai diverse susținute de profesioniști în artele spectacolului, arte vizuale, muzică, dintre acestea ieșind în evidență școala de management cultural ce a fost inițiată în anul 2017.

„Din păcate, anul 2020 a adus întreaga lume într-un punct în care este nevoită să își redefinească prioritățile, dar și să găsească formule valide prin care să își poată duce mai departe viața de zi cu zi, sub toate aspectele ei.

Iar unul dintre aceste aspecte este Cultura, unul dintre domeniile cele mai greu încercate ale acestui an. Drept urmare, ceea ce în mass-media națională a fost numit Fenomenul Socolari nu a mai putut fi dezvoltat în acest an, dar oamenii locurilor au căutat o variantă viabilă, prin care acest fenomen să nu fie cu totul întrerupt, propunând autorităților publice locale ale comunelor Sasca Montană și Ciclova Română implicarea, alături de sectorul cultural privat, în organizarea, în perioada 25 – 30 august a unui festival de muzică și teatru intitulat sugestiv IzolArt Fest. Ideea a fost îmbrățișată imediat, autoritățile locale dând dovadă că au înțeles pe deplin atât importanța vieții culturale construite în timp în enclava Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc, cât și cea a parteneriatului public – privat în dezvoltarea socială și economică a zonei.

În contextul actual, organizatorii proiectului de față își propun să aducă în fața publicului din enclava culturală Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc și a celui din întreaga regiune un festival al independenților care, respectând întru totul toate regulile impuse de autoritățile centrale, județene și locale, va contribui activ (în ciuda tuturor vicisitudinilor acestor timpuri) la dezvoltarea comunitară prin intermediul culturii”, transmit organizatorii.

Directorul artistic al festivalului, reputatul regizor Ștefan Iordănescu (unul dintre membrii fondatori ai școlii de vară de management cultural și ai hub-ului cultural din zona Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc) propune, pentru perioada 25 – 30 august 2020, următorul program:

MARȚI, 25 AUGUST 2020           

Casa FIKL, Socolari

Ora 19:30

Prezentare a lucrărilor și un tur al atelierului pictorului Gheorghe Fikl, cu, despre și în prezența artistului, gazda serii.

Ora 20:30

Teatrul Dramaturgilor Români

NU SUNT EU – cu Maia MORGENSTERN

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Scenografia: Adriana Grand

Ora 22:00

Concert VanDerCris

 

MIERCURI, 26 AUGUST 2020

Casa Teicu, atelier de creatie Sepi&Grama, Ilidia:

Ora 20:30

CARPATHIAN GARDEN, de Radu Iacoban

Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban.

Ora 22:00

Concert MIRCEA BANICIU

”Cele mai bune cântece”

 

JOI, 27 AUGUST 2020

Platoul din fața Casei de Cultură Potoc

Ora 20:30

Stand Up Comedy cu DIANA ROȘCA

NEÎMBLÂNZIREA SCORPIEI

Ora 22:00

ZOLTAN OCTAVIAN BUTUC

PENTRU CEI CARE IUBESC LIMBA POEZEASCĂ

 

VINERI, 28 AUGUST 2020

Casa FIKL, Socolari

Ora 19:00

Lansare de carte, în prezența autorului

ISTORIA BANATULUI, de Victor Neumann

Ora 20:00

Concert FI(I)KLasic la Fikl!

Evelin & Marius Roman-

Ana Molnar, Simion Novac, Victor Părău

Ora 22:00

AUĂLEU TIMIȘOARA

HUOOO!!!

 

SÂMBĂTĂ, 29 AUGUST 2020

Platoul rock Sasca Romana

Ora 20:00

8 LIGHT MINUTES

Ora 21:00

HAOS

Ora 22:00

BURNING TABLE

 

DUMINICĂ, 30 AUGUST 2020   

Platoul rock Sasca Romana

Ora 20:00

LESLIE WOLF AND THE GROOVEMAKERS

Ora 21:00

MIKE ALTRIN & TONI KüHN & FRIENDS

Ora 22:00

THE DIFFERENT CLASS

 

Organizatorii asigură că pe tot parcursul desfășurării IzolArt Fest, regulile de protecție anticovid 19 vor fi strict respectate, iar numărul locurilor la fiecare eveniment este limitat. Chiar dacă acestea au loc în aer liber, la intrarea în spațiu fiecărui spectator îi va fi măsurată temperatura și publicul va avea la dispoziție materiale dezinfectante. Purtarea măștii este obligatorie.

Deoarece numărul de locuri este limitat, persoanele interesate să participe sunt rugate să își facă rezervări, la adresa de e-mail izolartfest@gmail.com.

foto: modernism.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei