Aproape un milion de români au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei

aa

Numărul celor rămași fără un loc de muncă în țara noastră din cauza pandemiei de COVID se apropie de 1 milion de oameni. Peste 500 de mii dintre aceștia și-au pierdut definitiv locul de muncă și mai mult de 400 de mii sunt în șomaj tehnic. La aceștia se pot adăuga sutele de mii de oameni întorși în țară în această perioadă care la rândul lor se află fără un job și mai ales fără un venit sigur.

În pofida acestor cifre alarmante, oferta locurilor de muncă este ca și inexistentă. Spre exemplu, în Caraș Severin, sunt disponibile doar 27 de locuri de muncă, unul la Moldova Nouă iar celelalte în municipiul Reșița. Nici meseriile căutate nu sunt foarte diversificate: îngrijitor clădiri, agent de securitate, reprezentant tehnic, vânzător, și muncitor necalificat în industria confecțiilor ori silvicultură.

a

Premierul Ludovic Orban a avertizat, în context, că este nevoie de investiții masive pentru a salva economia, afectată de pandemia cu noul coronavirus:

Investițiile trebuie mărite, în mod evident. Dacă nu creștem investițiile publice, să investim în infrastructură… România se află într-un risc major de blocare a dezvoltării din cauza înapoierii infrastructurii de transport și al celorlalte categorii de infrastructuri suport pentru dezvoltarea economică. Deci trebuie să mărim bugetele de investiții. Nu poți, în condițiile acestea, să mărești tot: să mărești și pensii, să mărești și alocații, să mărești și ajutoare sociale, să dai profesorilor la intrare, când se angajează niște… nu știu câte salarii, să le dai când se pensionează alte… nu știu câte salarii, ca să nu mai vorbesc de alte și alte aberații care apare în diversele proiecte care sunt promovate de PSD”, a mai spus premierul Orban.

Sursă foto: Economica.net

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „România se află într-un risc major de blocare a dezvoltării din cauza înapoierii infrastructurii de transport … ca să nu mai vorbesc de alte și alte aberații care apare în diversele proiecte care sunt promovate de PSD”, a mai spus premierul Orban.

    Se referă la capacitatea de transport a pădurilor spre U.E. şi de import de Sars-Cov-19.

    Restul ar i “aberaţii” despre care … jó na (mai) pot (să vorbesc) kívánok :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei