Odată cu declararea pandemiei, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a început să ia măsuri pentru a face față cazurilor de infectare cu coronavirus ce urmau să apară în județ, printre aceste măsuri fiind și angajarea de medici epidemiologi. Din păcate, niciunul din cele 4 posturi disponibile nu a fost ocupat, având mai mult succes cele pentru biochimiști și șoferi, disponibile la rândul lor pentru angajare, pe lângă cele de medici.
„Am făcut ceva angajări, din păcate nu au venit medicii pe care noi îi așteptam, puteam să angajăm 4 medici epidemiologi, ținând cont de specificitatea județului și a instituției noastre, din păcate medici nu au venit, au venit biochimiști, au venit conducători auto, aveam nevoie și de ei pentru că au fost foarte multe deplasări”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.
Reprezentanții DSP spun că nu s-au produs sincope în desfășurarea activității instituției pe toată această perioadă, direcția beneficiind de ajutorul unor medici detașați sau voluntari.
„Din păcate medici nu au venit, dar noi lucrăm cu medicul șef de supraveghere în sănătate publică, dr. Borcău, o avem pe dr. Oana Marțiș, care este un medic rezident de la Timișoara și care este o persoană extrem de activă și de profesionistă din acest punct de vedere, îl avem pe dl.doctor Adrian Struț de la Caransebeș. iată deci lucrăm cu câțiva epidemiologi și mai este încă o doctoriță epidemiolog care a fost la un moment dat și ea detașată, de fapt ea a făcut voluntariat”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.
Reprezentanții DSP Caraș-Severin au fost susținuți în activitatea desfășurată pe toată această perioadă de pandemie și de 12 medici școlari.
„Nu am avut un aflux, de fapt noi am scos acele posturi pentru a fi ocupate, se puteau ocupa fără concurs, însă nu s-au prezentat medici, dar am avut ajutor din partea medicilor școlari, este dr. Sorina Tobă care îi coordonează și care a făcut o activitate foarte importantă și intensă și în anchetele epidemiologice, sigur, sub supravegherea epidemiologilor, dar am avut ajutor în primul rând și din partea Instituției Prefectului care în permanență a ținut legătura cu noi. Ne-ar fi fost mult mai greu și probabil că situația ar fi fost mult mai complicată acum în Caraș-Severin din cauza Covid-19”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt în cadrul DSP Caraș-Severin.
Elena FRANȚ
“Odată cu declararea pandemiei, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a început să … Din păcate, niciunul din cele 4 posturi disponibile nu a fost ocupat …”
–
sub ocupaţia Tătar-ilor, ca Vela, Popa &?
Nimeni nu este atât de nebun încât să rişte să fie “mutut” la Giurgiu.