Aproape 1.500 de elevi cărășeni vor susține de săptămâna viitoare Evaluarea Națională

en

Lunile iunie și iulie, luni de foc pentru elevii din clasele terminale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Sunt examene care le vor scrie destinul viitor și le vor permite să se îndrepte spre un liceu mai bun, spre o facultate de prestigiu sau spre o meserie care să le asigure un loc de muncă. Primul hop e pentru absolvenții claselor a 8-a: evaluarea națională.

În județul Caraș-Severin, 1463 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a participa la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale. Acestea se vor desfășura marți, 22 iunie 2021 (limba și literatura română), joi, 24 iunie 2021 (matematică) și vineri, 25 iunie 2021 (limba și literatura maternă), în 31 de centre de examen. Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza în două centre, unități de învățământ din municipiul Reșița: Colegiul Național „Diaconovici Tietz” și Liceul Teologic Baptist.

„Intrarea elevilor în centrele de examen se face în intervalul orar 08:00-08:30. Nu se mai impune controlul epidemiologic, dar vor fi respectate normele de distanțare, circuitele de intrare-ieșire și normele sanitare. Probele vor începe de la ora 09:00. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de două ore. Suplimentar, elevilor li s-au alocat 15 minute pentru a completa datelor personale, în spațiile corespunzătoare din tipizatele primite. Subiectele vin sub forma unei broșuri, iar elevii vor completa răspunsurile în spațiile alocate“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ CS, inspector școlar Ion Chiosa.

Examenele se vor desfășura în 31 de centre de pe cuprinsul județului Caraș-Severin, iar la cele două centre de evaluare se vor corecta lucrări ale elevilor din alte județe, la fel cum lucrările elevilor cărășeni vor fi evaluate de comisii din alte județe.

Sursă foto: mediafax.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei