Romeo Dunca nu renunță! Doar își pregătește mai bine „jocul de gleznă”

dunca

Discuții contradictorii astăzi în Consiliul Județean Caraș-Severin, pe marginea intenției președintelui Romeo Dunca de a renunța la proiectele de reabilitare energetică a celor trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Și asta, deși la debutul ședinței, Dunca a anunțat că retrage de pe ordinea de zi proiectele privind încetarea contractelor de finanțare semnate pe vremea fostului președinte Silviu Hurduzeu. „Pentru niște lămuriri tehnice”, așa și-a motivat Dunca decizia, anunțând însă că intenția de a renunța la finanțarea europeană rămâne în picioare, iar proiectele vor fi repuse pe ordinea de zi la o ședință ulterioară.

Consilierii PSD, PMP și PRO România nu au mai avut însă răbdare să aștepte până la acea ședință, ei venind încă de astăzi cu „lecția” pregătită, fluturând afișe cu mesajul „Nu ne batem joc de sănătatea cărășenilor”. Mai mult decât atât, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, i-a atras atenția președintelui CJ că practic este dispus să renunțe la vrabia din mână pentru cioara de pe gard, în condițiile în care întreaga lui strategie pentru sistemul de sănătate din Caraș-Severin se bazează pe ridicarea unui spital județean nou, proiect pentru care nu există la ora actuală nicio garanție că se va obține finanțare.

Putem pierde 11 milioane de euro pe niște contracte care sunt semnate. Nu ați înțeles că CJ nu este o societate comercială și categoric nu este Dunca Imobiliare. (…) Să nu credeți că noi nu dorim un spital județean nou. Observ buna dumneavoastră intenție, dar aud de foarte multe ori cuvinte precum: vom vedea dacă, poate, încercăm, căutăm soluții și așa mai departe. PNRR nu este aprobat, în toamnă când va fi aprobat nu știm în ce formă se va face acest lucru, nu știm ghidurile de finanțare pe care le va lansa ADR Vest și mă întreb: dacă nu va fi sursă de finanțare? Ce vom face? Vom lăsa în agonie SJUR, așa cum a fost de foarte mulți ani până în prezent?”, l-a întrebat Popovici pe Dunca.

popovici

Vorbiți prostii ca de obicei”, l-a apostrofat însă Dunca, președintele CJ susținând că finanțarea europeană pentru cele trei staționare se ridică la 7.300.000 de euro, iar contribuția județului ar fi și ea de 7 milioane de euro, sumă care, potrivit lui Dunca, depășește cu mult puterea financiară a forului județean. În plus, susține acesta, în cazul în care se vor investi fonduri europene în cele trei staționare, vor fi compromise șansele județului de a obține bani pentru ridicarea de la zero a unui spital județean. Pe de altă parte, Romeo Dunca a dat asigurări că nu vor exista penalități din partea ADR Vest în cazul renunțării la proiectele pentru cele 3 staționare, iar până la ridicarea viitorului spital, undeva în anul 2026, vor fi investiți bani pentru asigurarea unor condiții decente în clădirile de care dispune în prezent SJUR.

Cele trei proiecte le-am retras pentru că trebuie să explicăm mai bine ce dorim. Este o decizie importantă și trebuie să o argumentăm foarte bine, mai ales că am identificat o variantă prin care, deși proiectele nu se realizează, putem să facem ceva în schimb. Dorim să identificăm o sumă să facem niște reparații minime necesare celor trei staționare în așa fel încât să putem să le folosim până la momentul realizării spitalului județean, în care ne punem mari speranțe și care va rezolva într-adevăr situația sanitară a județului. Renunțăm la cele trei proiecte, doar că ne pregătim jocul de gleznă mai bine”, a precizat la finalul ședinței, Romeo Dunca, convins că reabilitarea celor trei staționare nu rezolvă problema de fond a sistemului sanitar din Caraș-Severin.

Cele două părți au căzut de acord să se întâlnească din nou săptămâna viitoare, pentru a discuta cu documentele pe masă, înainte ca cele trei proiecte să fie supuse votului consilierilor județeni.

sedinta

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Sosoaca

    Omul e sandilau rău! Decizia cu spitalele e doar o decizie venită din orgoliu politic de copil mic și prost! Dacă erau proiecte inițiate de el ar fi mers mai departe indiferent de costuri, ba s-ar mai fi și lăudat cu eforturile pe care le face ca sa continue. Toată lumea știe ca de fapt cj-ul e condus de primarul Nelutzu și de sleahta lui de incompetenți. Dunca e doar un păcălici. Noi suntem victime colaterale!

  2. Johann Nicolescu

    Acest presedinte de CJ trebuie oprit, definitiv si urgent, inainte sa puna pe butuci tot judetul Caras-Severin si pe toti oamenii care traiesc in acest judet. Acest lucru trebuie sa-l faca in primul rand consilierii judeteni din PNL, impreuna cu toti ceilalti consilieri judeteni. Daca consilierii judeteni din PNL mai intarzie sa faca acest lucru, urmarile politice si nu numai, vor fi devastatoare pentru ei.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei