Sute de amenzi în Caraș-Severin! Controale în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și în trafic!

modelmic

Amenzi în valoare de peste 50.000 de lei au fost aplicate săptămâna trecută în județul Caraș-Severin, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii răspândirii Sars-CoV 2. Au fost controlate sute de societăți comerciale, obiective și locații, mijloace de transport în comun și au fost legitimate mii de persoane.

În total, 642 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Au fost verificate 397 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 4.600 de  persoane și au fost verificate 552 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 290 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu sancțiuni în valoare totală de 24.600 de lei.

18 operatori economici  și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis și pentru participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități.

De asemenea, au fost aplicate alte 55 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 51.600 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, atrage atenția purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. MarmotaBCC

  Mai, mai… Ce amenzi frate, în CS? La ștrandul din Caransebeș erau ca sardelele și nu i contrează nimeni. Sunt mai mulți oameni ca înainte de pandemie. Nu mai spuneți ca se iau masuri de siguranță, nu i interesează decât sa se facă ca fac ceva… Iar asta i valabil în toate domeniile…

  1. zero

   La ştrand, oamenii nu prea înoată cu mască şi carte de identitate asupra lor. În consecinţă, nu pot fi întocmite în bune condiţii procesele-verbale (ordonate) care să contribuie la bugetul consolidat al staului. Şi la menţinerea sănătăţii populaţiei, bineînţeles.
   În plus, s-ar speria şi copiii (şi în ştrand) la vederea uniformelor, cu riscul de a refuza pe viitor mersul la ştrand şi înotul.
   Însă, la societăţile comerciale (sute), la mijloacele de transport în comun(ism), şi la (miile de) persoane (legitimate) … este cu totul altceva.
   Aşa se induce şi propagă psihoza colectivă, cu recunoştinţă spre partid şi iubitul conducător, în vremuri electorale :)

 2. Belphegor

  Eu nu am văzut un control pe autobuze. Și umblă lupimea cu masca pusă aiurea sau deloc. Lăsați vrăjeala, măi purtători de vorbe!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei