Trei primari cărășeni, trimiși acasă de prefectul Gâfu

modelmic

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale de anul acesta, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a emis ordinele de încetare a calității de primar pentru edilii a trei unități administrativ-teritoriale din județ. Este vorba de municipiul Caransebeș și de comunele Vărădia și Iablanița.

Având în vedere prevederile Codului administrativ, conform cărora primarilor în funcție le încetează mandatul înainte de termen, în situația candidaturii dintr-o altă postură decât cea de reprezentant al partidului pe lista căruia au fost aleși în anul 2016, prefectul județului Caraș-Severin a inițiat o primă verificare a situației în acest sens.

Ca prim rezultat, au fost emise ordinele de încetare a calității de primar pentru edilii a trei unități administrativ teritoriale”, transmit reprezentanții Prefecturii Caraș-Severin.

Cei trei primari vizați de decizia prefectului Gâfu sunt: Felix Borcean, Dănuț-Ionel Mușa și Petru Hațegan.

Pe baza referatelor primite de la secretarii generali ai localităților în cauză, începând cu data de vineri, 21 august 2020, le-a încetat calitatea de primar următorilor :

-dlui BORCEAN Felix, primarul municipiului Caransebeș, ca urmare a propriei voințe, prin asumarea propunerii de candidatură ca și candidat independent, respectiv fără a fi membru al unui partid politic, acesta fiind ales primar în anul 2016 pe lista PNL;

-dlui MUȘA Dănuț-Ionel, primarul comunei Vărădia, ca urmare a demisiei din funcția de primar ales pe lista PSD în anul 2016 și a candidaturii pe lista PNL la alegerile din 27 septembrie 2020;

-dlui HAȚEGAN Petru, primarul comunei Iablanița, ca urmare a demisiei din funcția de primar ales pe lista PSD în anul 2016 și a candidaturii pe lista PNL la alegerile din 27 septembrie 2020”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Caraș-Severin.

Cele trei ordine de încetare a mandatelor sunt executorii și au fost comunicate pe adresele primăriilor în cauză.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei