Amenzi de peste 200.000 de lei, aplicate de polițiștii cărășeni la finalul săptămânii trecute

modelmic

În județul Caraș-Severin nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită în perioada 31 decembrie 2020 – 03 ianuarie 2021, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Nu au lipsit însă amenzile, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 200.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea regulilor de circulație și pentru nepurtarea măștii de protecție.

Peste 650 de polițiști au acționat pe raza județului Caraș-Severin, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier pe drumurile publice din județ, transmite Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin:

„Echipajele de ordine publică au intervenit la peste 230 de sesizări, majoritatea primite prin SNUAU 112.

În urma acțiunilor desfășurate de către polițiști, au fost constatate aproape 800 de fapte contravenționale, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 212.417 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și a măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, polițiștii s-au autosesizat cu privire la săvârșirea a 17 fapte de natură infracțională, fiind prinși în flagrant delict 9 autori de infracțiuni și depistate 3 persoane urmărite la nivel național în temeiul legii.

Referitor la infracțiunile comise cu violență, precizăm că în perioada minivacanței de Anul Nou nu a fost săvârșită nicio infracțiune de tâlhărie și nici alte infracțiuni cu consecințe grave”.

Pentru a preveni accidentele rutiere, polițiștii au fost prezenți și au acționat cu mijloacele tehnice din dotare, cu precădere pe drumurile publice pe care se înregistrează de obicei evenimente rutiere, în zilele menționate fiind înregistrat un singur accident grav, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În cadrul acestor acțiuni au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei