Amenzi de până la 40.000 de lei pentru abandonarea deșeurilor pe terenurile publice sau private

amenzi

În timpul verificărilor efectuate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraş-Severin s-a constatat deteriorarea calităţii mediului pe raza județului Caraș-Severin prin abandonarea deşeurilor de toate tipurile, cât şi prin neîntreţinerea şi starea insalubră a terenurilor publice și private.

Deoarece luna martie este considerată şi declarată „luna curăţeniei” şi având în vedere faptul că în luna aprilie vor fi Sărbătorile Pascale, cei de la Garda de Mediu cer autorităţilor administraţiei publice locale, persoane fizice şi juridice, să ia măsurile necesare salubrizării terenurilor şi întreţinerea corespunzătoare a acestora.

Este interzisă abandonarea deşeurilor de orice fel în afara spaţiilor stabilite de către autorităţile administraţiei publice şi care nu corespund prevederilor legale stabilite în domeniul gestionarii deşeurilor, conform prevederilor Legii nr.2l 1/2011 actualizata.

Pentru nerespectarea celor de mai sus. se vor aplică sancţiuni cuprinse între 3.000 şi 6.000 lei. pentru persoane fizice, şi 20.000 şi 40.000 lei, pentru persoane juridice”, menționează Garda de Mediu.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei