Amendat de polițiști pentru un comentariu injurios pe pagina Reper 24!

modelmic

Legea sancționează adresarea de injurii, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, care anunță prin intermediul unui comunicat de presă că un cărășean a fost amendat pentru postarea de comentarii injurioase pe o platformă de socializare la adresa reprezentanților instituției publice.

Mai exact, este vorba de un bărbat din Armeniș, care a fost sancționat cu 1.000 de lei de către Poliția Municipiului Caransebeș, în urma unui comentariu adăugat pe pagina de Facebook a Reper 24. Bărbatul a postat un comentariu jignitor la adresa polițiștilor, la articolul Aproape 700 de sancțiuni, aplicate săptămâna aceasta în Caraș-Severin! „Nu vor fi tolerate abateri de la normele legale”, publicat pe pagina de Facebook a Reper 24, la finalul săptămânii trecute. Prompți, reprezentanții Poliției Caransebeș s-au sesizat și l-au sancționat pe bărbat.

Vă reamintim că proferarea în public, de injurii, expresii jignitoare sau vulgare împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, fapta de a adresa injurii, expresii jignitoare sau vulgare, inclusiv prin postare de mesaje cu acest conținut pe platformele de socializare, considerate spațiu public,  se înscrie în definiția prevăzută de lege, iar autorul mesajelor sau comentariilor injurioase este pasibil de a fi sancționat conform legii.

Rugăm cetățenii să manifeste un comportament civilizat atât în spațiile private, cât și în cele publice, inclusiv pe rețele de socializare, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni prevăzute de lege”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Ramona

  Cenzura? Civilizatie inseamna, Stimate dl.George!
  La modul civilizat se poate
  sa-ti expui opinia.
  Foarte bine ca se iau masuri.

 2. Om al legii.

  A greșit cetățeanul ca a folosit un asemenea comentariu dar, agentul constatator,( șeful din Caransebeș? ) putea sa aplice sancțiunea contravențională “AVERTISMENT” .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei