Aproape 700 de sancțiuni, aplicate săptămâna aceasta în Caraș-Severin! „Nu vor fi tolerate abateri de la normele legale”

modelmic

 

Peste 680 de persoane care nu au respectat măsurile impuse în contextul stării de alertă au fost sancționate de polițiștii cărășeni. 43 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, iar celelalte peste 600 pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea sancțiunilor aplicate săptămâna aceasta se ridică la aproape 48.000 de lei.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul acestei săptămâni au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

La activități au participat peste 600 de efective, fiind verificate 196 de societăți comerciale și 931 de mijloace de transport persoane. De asemenea, au fost legitimate peste 10.000 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 684 de sancțiuni contravenționale, în valoare 47.950 de lei, dintre care 641 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 43 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri”, mai precizează Alina Boeru.

foto – publika.md

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  Valoarea sancțiunilor aplicate săptămâna aceasta se ridică la aproape 48.000 de lei … La activități au participat peste 600 de efective … au fost legitimate peste 10.000 de persoane.
  „Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni …”

  Evident!
  Scopul este constatarea portului măştii omologate la lilieci:
  https://www.youtube.com/watch?v=W3q8Od5qJio

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei