80 de miliarde vânturate de incompetența guvernanților

pamflet

Iar o să-mi spuneți că am ce am cu actuala guvernare, că mă iau de ei, că sunt PSD-ist și tot așa. Nici vorbă; nu am nimic nici cu unii nici cu alții și asta pentru că de la ultima mea vizită la medic mi s-a pus un diagnostic cu care mă mândresc: sunt alergic la prostie. Partea proastă e că alergia asta a mea se manifestă zilnic. Mă mănâncă pixul când îl aud pe Barna cum dă din colț în colț, după ce i-au căzut din dulap câteva schelete; când îl văd pe Cioloș făcând pe nevinovatul sub sloganul „nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase“, când mă uit la Ciolacu cum se face el, că face opoziție; când privesc la madam Clotilde cum zice dumneaei cu gurița proprie „je m’en fiche” sau un fel de „mi se rupe de ce ziceți voi, vi-am tras-o mai pe românește”.

Și exemplele pot continua…hăhăhă….până la alegeri. Un președinte mândru de opera sa „Guvernul meu și Parlamentul meu“, un Orban (Ludovic nu Victor) agățat de scaunul de la Camera Deputaților, cumpărat pe 30 de arginți, un Arafat care a primit ordin pe zi pe unitate: „vacinează-i pe toți că…așa-i desenul“, un AUR care s-a lepădat de …Șoșoacă și o Șoșoacă pusă cu botul pe labe chiar de colegii senatori, un efemer ministru al Justiției care și-a pus în cap toată tagma magistraților, o pleiadă de miniștri ai Sănătății chitiți să privatizeze toate spitalele de top și tot așa.

Dar efectele alergiei la prostie se manifestă cel mai acut la faptul că românii au pus botul la cele 80 de miliarde fluturate în campania electorală, menite să scoată România pe linia de plutire și să o transforme în Grădina Edenului. Uau, dar ce nu se putea face cu 80 de miliarde venite pe filiera Uniunii Europene: școli, grădinițe, autostrăzi, spitale, conducte de gaz și tram-train-uri cu hidrogen, sisteme de irigații și subvenții pentru agricultori. Doamne, dar câte nu se puteau face cu o asemenea pleașcă de 80 de miliarde de euroi.

Atâta doar că politicienii noștri nu au înțeles că Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și-n straiță. Adică avem 80 de miliarde, dar trebuie să știm pentru ce vi-i dăm; veniți cu un plan care să cuprindă punctele astea, astea și astea. Noi (adică guvernanții noștri) au zis asta-i…ce vreți voi. Noi vrem pentru asta și asta. Și dintr-o dată, cele 80 de miliarde s-au făcut 30; adică nici măcar 30 ci vreo 29, din care coana UE continuă să taie: asta nu, asta nu, asta…tot nu. Tare sunt curios dacă actualul executiv va reuși să atragă măcar 10 miliarde și pe ce.

Așa că trebuie să mai dau o tură pe la medic să-mi schimbe tratamentul pentru alergia la prostie, nu de alta dar mă uit în jur și constat cu amărăciune că dacă prostia asta ar durea, mulți s-ar tăvăli în chinuri. Hai să auzim de bine, dar nu prea cred.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Misu

  Si din aia ce mai rămân, scade 2.3 mil. contribuția noastra la *.ue . Poate rămânem pe 0 . :))) care e anuală daca inmultesti pe tot ciclul financiar pana in 2027 se pare ca nu ne revine nimic ,ci aducem de acasa . Zile corect Dane, ca cimpanzeii habar n.au .

 2. Gogu

  Bine punctat Misu , PNRR e o mega teapa . Dupa ce ne.au luat cam tot “europenii” vor mai lua si ce o mai ramas . Acu nu mai iasa hastagistii in strada . Vorba buna ” cimpanzeii” !!

 3. Liviu

  Nenea ziaristule, macar ai fost curios sa vezi din ce se compun aceste fonduri de 8o miliarde, înainte de a scrie după ureche.

  1. Dinu

   Pai nu sunt 80 miliarde (aia erau in proiectul/declaratiile initiale, acum se discuta de 39 mild.), dar ca pretext e bun; Reperul tin sa ne reaminteasca ca astia sunt ei, creatorii de opini nu informatori.

 4. Dinu

  Dupa alea 140 miliarde luate imprumut de guvernul Dancila din care ea nu recunoaste decat vreo 70 si despre care nu se stie unde s-au evaporat, nu pot decat sa vad ca politicienii nostri toaca bani la greu. Astia de acum au scuza pandemiei, la PSD care-i scuza?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei